Nieuwe maan-klant SpaceX gaat niet voor de lol

Auteur: , Geen reacties
Falcon 9

Het zijn niet louter plezierritjes naar de maan met SpaceX

Zoals je misschien wel weet wil SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, vluchten aanbieden van de aarde naar de maan. Een kaartje kost een vermogen en alleen zeer rijke mensen zullen in staat zijn om een dergelijke vlucht te kunnen betalen. Net als vroeger, toen een cruiseschip of een vliegticket ongelofelijk duur was.

SpaceX heeft de eerste klant binnen, zo werd kortgeleden bekend. Daar is nu een nieuwe klant aan toegevoegd. Wederom is de klant afkomstig uit Japan, maar in dit geval gaat het niet om een vlucht voor de lol. Deze klant is namelijk Ispace, een startup uit Tokio. Ispace wil onderzoeken doen op de maan en wil daarvoor uitrusting meenemen met de Falcon 9 raket in 2020 en 2021. De eerste missie heeft als doel om een maanwagen te installeren. Met een tweede missie wordt er nog meer apparatuur meegenomen om data te verzamelen op de maan.

De data zal worden gebruikt voor analyses in Tokio. Ispace zegt net als SpaceX de visie te delen dat het mogelijk moet zijn om te kunnen leven in de ruimte in de verre toekomst. Bij Ispace werken 65 mensen. Naast Japan heeft het bedrijf ook vestigingen in de Verenigde Staten en Luxemburg.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).