SpaceX-ontploffing gaat serieus geld kosten

Auteur: , 2 Reacties
Bam

De schade loopt al in de tientallen miljoenen, maar dan hebben we het nog niet gehad over de schadeclaims.

De SpaceX-ontploffing is een nachtmerrie voor alle betrokkenen. De peperdure raket droeg een peperdure satelliet met zich mee. Een satelliet waar meerdere partijen gebruik van gingen maken, waaronder Facebook. Het Israƫlische Spacecom is eigenaar van de ontplofte satelliet en wil nu geld zien.

De Israelischers willen 50 miljoen dollar schadevergoeding of een gratis vlucht wanneer deze in de toekomst zal plaatsvinden. De schade voor het bedrijf naar aanleiding van de explosie wordt geschat tussen de 30 miljoen en de 123 miljoen dollar. Het aandeel van Spacecom klapte donderdag negen procent naar beneden toen bekend werd dat de satelliet was ontploft.

Er wordt nu onderzoek gedaan hoe de ontploffing heeft kunnen plaatsvinden. Op dit moment is er nog weinig bekend over het voorval. We weten alleen dat er ontzettend veel geld gemoeid gaat met dit project en dat de ontploffing een financiƫle ramp is voor onder andere Elon Musk, Mark Zuckerberg en Spacecom. (via Reuters, screenshot via USLaunchReport)2 reacties

Je zou toch denken dat als je een satelliet de ruimte in stuurt met een raket van een derde partij er clausules zijn over aansprakelijkheid in dit soort ongevallen?
@reistje: ja, de raket was schuldig. Ze hadden het ook gewoon uit kunnen praten, maar blijkbaar zijn de gemoederen te hoog opgelopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).