Specificaties: Samsung Galaxy S6 edge+ vs. Note5

Specificaties: Samsung Galaxy S6 Edge+ vs. Note5
Samsung heeft vandaag twee gloednieuwe Galaxy-toestellen aangekondigd, maar als je de specificaties van de smartphones ziet, dan vraag je je af waarom de Koreanen de Galaxy S6 edge+ in hemelsnaam nodig vonden.

We zouden je graag meer vertellen over de onderscheidende factoren van de twee enorme smartphones, maar dat gaat niet. Wij komen op basis van de specificaties niet verder dan twee minieme verschillen: de Samsung Galaxy S6 edge+ heeft een gebogen scherm, terwijl je de Note5 kunt bedienen met de meegeleverde stylus. Dit pennetje zou onder Europeanen overigens alles behalve populair zijn, waarop Samsung heeft besloten de Note5 hier niet te lanceren.

Of dat kleine verschil voldoende is om de Galaxy S6 edge+ hier succesvoller te maken dan de geschrapte Note5? Dat zal moeten blijken, maar we hebben er een hard hoofd in…

6 reacties

 1. Geweldige specs muv de opslagruimte, 32Gb slaat nergens meer op vandaag de dag.
  64 en 128gb versies moet je hebben, zeker gezien de Microsd slots passe lijken te zijn.
  Verder gewoon super specs en de reviews zullen dat ook vast en zeker bevestigen.

   • @ffw88: Tja, en het bijprikken bij moderne toestellen kan je steeds vaker vergeten want men houd steeds meer rekening met een ‘premium’ look en dat betekent helaas geen verwijderbare achterkant meer of een SD slot in de zijkant.
    Dan moet je dus van te voren de juiste keuze maken en betaal je tegenwoordig ook bij Samsung, net als bij Apple, de hoofdprijs voor wat extra geheugen.
    En dan nog, voor een Phablet vind ik 64gb als topper nog steeds niet optimaal. De keuze had moeten zijn 64 of 128Gb.

    • @turbobrick: Dat vind ik ronduit een achterlijke ontwikkeling. Dat je de accu’s niet kunt verwisselen, soit. De meeste toestellen gaan tegenwoordig goed genoeg met een accu om dat je zelfs als je de hele dag door foto’s en filmpjes maakt (op een festival, bijvoorbeeld) geen lege accu hebt en ook de acculuiheid die vroeger nog wel eens voor problemen zorgde is bij de meeste toestellen passé. Dat ze geen SD-slot toevoegen kan ik niet echt waarderen. Een SD-kaart in zo’n lade zoals ze bij de sim-kaart ook doen is prima weg te werken zonder dat het het design verstoort. Sterker nog, als ze die ook aan de bovenzijde doen, kunnen ze het ontwerp weer symmetrisch maken.

 2. Ik vind het zeer jammer dat de Note 5 niet naar Europa komt. Ik ben fervent gebruiker van de Note 2 geweest toen dat ding uitkwam, en als ik niet via mijn werk een Galaxy S5 had gekregen vorig jaar, had ik nu ook weer een Galaxy Note-toestel gehad.
  Verder vind ik de S6 Edge maar een onhandig ding. Ik heb er eens mee mogen spelen, en doordat de randen veel dunner zijn dan de rest van het toestel heb ik al snel het idee dat het toestel niet stevig in de hand ligt. Bij een nog grotere versie zal dat gevoel alleen maar toenemen. Daarnaast zijn de stylusfuncties op de Note 5 goed uitgewerkt en is die gebogen rand op de S6 Edge vooral nog een gimmick om stoer mee te doen bij je vrienden. Ik snap best dat ze, gezien de populariteit van de Edge een Edge+ maken, maar waarom ze de Note 5 niet ook gewoon in Europa uitbrengen is mij een raadsel.

 3. kan er me dan iemand uitleggen wat de pluspunten zijn van de Note 5 tov een Note 2 of 3? behalve dat deze net ietsje sneller is, net ietsje betere camera heeft, een gb ram geheugen meer terwijl 3gb al ruim voldoende is.

  Note 3 had infrarood poort, microUSB 3.0, 3200mah batterij (uitneembaar), microSD slot tot 128gb en was goedkoper bij release.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *