Speedtest: Galaxy Note 9 versus iPhone X (video)

Speedtest: Galaxy Note 9 versus iPhone X (video)
De toppers van Samsung en Apple nemen het tegen elkaar op.

Een tijdje geleden lanceerde Samsung met veel trots haar Galaxy Note 9. De phablet moet de strijd aangaan met onder meer de iPhone X, de topper van Apple waar de Zuid-Koreanen meermaals over hebben gegrapt. Bij YouTuber PhoneBuff worden de twee naast elkaar gelegd om het gevecht te beslissen.

Nemen we de specs van beide smartphones door, dan zien we dat de Galaxy Note 9 op papier een stuk imposanter oogt. Zo heeft de standaard Note 9 twee keer zoveel opslaggeheugen én twee keer zoveel RAM-geheugen als de iPhone X. De Adreno 11-chipset maakt echter veel goed in de snelheidstest, zo blijkt.

In ronde 1 wordt er aan de hand van een robothand automatisch een voorgeselecteerd aantal applicaties opgestart. Qua vermogen wint de iPhone X hier met een flinke voorsprong. Met name grafisch intensieve applicaties ligt de topper van Apple beter.

In ronde 2 wordt gekeken hoe sterk de toestellen zijn wanneer de eerder opgestarte applicaties weer worden opgestart. Het enorme RAM-geheugen van de Galaxy Note 9 zorgt ervoor dat slechts twee applicaties niet in het werkgeheugen opgeslagen konden blijven. De volledige video bekijk je hieronder.

[gv data=”nx90hDwf9JQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *