Speedtest: Google Pixel 2 XL vs Galaxy Note 8 vs OnePlus 5

Speedtest: Pixel 2 XL vs Galaxy Note 8 vs OnePlus 5
Komt het vlaggenschip van Google er in deze test wel zonder kleerscheuren van af?

De Google Pixel 2 XL ligt al een paar dagen flink onder vuur. Hoewel het toestel in de meeste landen niet eens te bestellen is, zijn er al heel wat problemen bekend rondom Google’s vlaggenschip. De smartphone blijkt over een inferieur OLED scherm te beschikken, maakt rare geluiden en de speakers functioneren niet naar behoren.

Hoewel deze fouten erg vervelend zijn, moet dit de hardware van de Pixel 2 XL niet schaden. Het is dan ook interessant om te zien hoe het toestel presteert ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 8 en OnePlus 5, twee toppers die eerder dit jaar al verkrijgbaar waren.

In onderstaande video test YouTuber PhoneBuff allereerst hoe snel de smartphones enkele apps en games op kunnen starten. Vervolgens zien we in ronde 2 hoe snel de applicaties gestart worden vanuit de achtergrond, mits het RAM geheugen dit toestaat. In beide rondes blijkt de 5 maanden oude OnePlus 5 echter geen partij voor de rest.

Nog pijnlijker is dat de Google Pixel 2 XL mede dankzij een RAM geheugen van ‘slechts’ 4GB veel tijd verliest in ronde 2. Daarnaast zien animaties er op de Galaxy Note 8 met TouchWiz een stuk beter uit dan in voorgaande Android-versies van Samsung. Al met al weer geen goede reclame voor Google’s topper.

[gv data=”jL2jWQo25ac”][/gv]

2 reacties

  1. Blijf het zeggen …. De Nexus/Pixel is al jaren veel geschreeuw en weinig wol.
    Dit jaar is het de Iphone onder de Android toestellen:

    – 0 innovatie
    – premium prijs voor achterhaalde hardware
    – marketing praatjes die zich focussen op fluid ervaringen, smooth, stock, clean en meer van dat soort grappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *