Speedtest: Google Pixel 3 XL vs iPhone XS Max

Pixel 3 XL versus iPhone XS Max
Het gevecht der gevechten?

We hebben het in smartphoneland al jaren over de strijd tussen Samsung en Apple. Samsung maakt echter gebruik van Android, Google’s mobiele ecosysteem. Daarnaast past de fabrikant deze software ook flink aan, volgens sommige critici niet ten goede. En wie kan nu beter de échte versie van Android tentoonstellen dan Google zelf? In de Pixel-lijn mogen we de schone versie in al zijn schoonheid bewonderen.

Of het ook een beetje snel vlot met de hardware van de nieuwe Google Pixel 3 XL, dat zien we in onderstaande speedtest. Daarin wordt de iPhone XS Max als graadmeter ernaast gehouden, het paradepaardje van Apple met een exorbitant prijskaartje.

In de test wordt zowel de opstartsnelheid als de bekwaamheid van het RAM-geheugen getest. Alle Android-fans zullen deze video echter het liefst vermijden, want de iPhone XS Max verslaat de Pixel 3 XL op alle aspecten. Het helpt natuurlijk ook niet dat de 3 XL niet moeders mooiste is, dus het design compenseert ook vrij weinig.

Misschien wel het meest opvallende is het bizar slechte RAM-management van de Pixel 3 XL. Vrijwel geen enkele applicatie blijft in het geheugen bewaard, een tamelijk bizarre situatie. Zelfs de relatief magere 4GB zou meer dan genoeg moeten zijn om enkele apps draaiende te kunnen houden. Volgend jaar beter?

[gv data=”Usvx_rJogxg”][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *