Speedtest: iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 5

Auteur: , 9 Reacties
iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 5

De Galaxy-telefoon beschikt over dubbel zoveel RAM geheugen ten opzichte van de iPhone 6S Plus. Is dat genoeg om te winnen in een benchmarktest?

YouTube-kanaal PhoneBuff vergelijkt beide telefoons in een virtuele snelheidstest. Hoewel iPhones vaak een lagere kloksnelheid hebben of beschikken over minder RAM geheugen dan de concurrent, scoren de telefoons van Apple altijd uitmuntend in speedtests. Door de perfecte afstelling tussen het, op maat gemaakte iOS, en de hardware van de iPhone, is het merk uit Cupertino vaak in het voordeel.

Ook in de video hieronder blijkt maar weer dat de Amerikaanse techgigant zijn zaakjes op orde heeft. Hoewel het verschil soms klein is wint de 6S Plus het van de Galaxy Note 5 in snelheid. Check de verschillende tests, en het uiteindelijke verschil in het filmpje hieronder!9 reacties

Haha en dan zijn er nog steeds gebruikers die beweren dat specs er toe doen. Optimalisatie is duidelijk de winnaar hier, en niet zo een beetje ook.
@Donstil: Specs doen er wel degelijk toe. De Note 5 heeft een groter scherm met QHD resolutie. Dat heeft serieuze gevolgen voor de telefoon als de chip niet snel genoeg is. Het feit dat de Note 5 dus net zo snel is met een 6 maanden oudere chip is dus juist zeer indrukwekkend. Zet het scherm van de Note 5 op de iPhone 6s Plus en het resultaat zal aanzienlijk slechter zijn voor de iPhone 6s. Hele reden dat Apple zijn schermen met lage resolutie houdt. Zo blijven de toestellen kunstmatig snel en blijft hun belangrijkste selling point in stand.
@wgaca: Je bevestigd mijn reactie. De schermen vallen ook onder de categorie specs namelijk, qHD op dit formaat voegt niets toe, zorgt alleen maar voor mindere performance. Iets wat deze video overduidelijk laat zien.
@Donstil: precies, en dat qhd maakt ook niet echt heel veel indruk op de specsheet. Het Retina scherm van Apple is naar mijn mening de beste met de mooiste kleuren.
@Donstil: Haha nieuwste tegen vorige generatie, je hebt echt een punt hier zeg…
Super vergelijking weer! Waarom niet op de S7 wachten en dan vergelijken? Zijn twee verschillende generaties…
@frietjemet: vorige generatie? Er zit maar iets meer dan een maand tussen de releasedatums van de note 5 en de 6S plus.
@lariekoek: Inderdaad met de Note 5 zelf wel, maar niet met de processor. Die is namelijk de zelfde processor als de die van de Galaxy S6.
@mstiic: ook een model uit 2015. Maart of april, meen ik. Nu al te oud dan? Gaan snel over datum dan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).