Speedtest: iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 5

iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 5
De Galaxy-telefoon beschikt over dubbel zoveel RAM geheugen ten opzichte van de iPhone 6S Plus. Is dat genoeg om te winnen in een benchmarktest?

YouTube-kanaal PhoneBuff vergelijkt beide telefoons in een virtuele snelheidstest. Hoewel iPhones vaak een lagere kloksnelheid hebben of beschikken over minder RAM geheugen dan de concurrent, scoren de telefoons van Apple altijd uitmuntend in speedtests. Door de perfecte afstelling tussen het, op maat gemaakte iOS, en de hardware van de iPhone, is het merk uit Cupertino vaak in het voordeel.

Ook in de video hieronder blijkt maar weer dat de Amerikaanse techgigant zijn zaakjes op orde heeft. Hoewel het verschil soms klein is wint de 6S Plus het van de Galaxy Note 5 in snelheid. Check de verschillende tests, en het uiteindelijke verschil in het filmpje hieronder!

[gv data=”Mx6XaV2K8Go”][/gv]

9 reacties

    • @Donstil: Specs doen er wel degelijk toe. De Note 5 heeft een groter scherm met QHD resolutie. Dat heeft serieuze gevolgen voor de telefoon als de chip niet snel genoeg is. Het feit dat de Note 5 dus net zo snel is met een 6 maanden oudere chip is dus juist zeer indrukwekkend. Zet het scherm van de Note 5 op de iPhone 6s Plus en het resultaat zal aanzienlijk slechter zijn voor de iPhone 6s. Hele reden dat Apple zijn schermen met lage resolutie houdt. Zo blijven de toestellen kunstmatig snel en blijft hun belangrijkste selling point in stand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *