Speedtest: OnePlus 3 vs. iPhone 6s Plus – wie wint er?

OnePlus 3 vs. iPhone 6s
Aan de ene kant hebben we een betaalbare Android-smartphone met de beste hardware die op dit moment beschikbaar is, aan de andere kant een iPhone van bijna een jaar oud. Op wie zet je in?

De OnePlus 3 kost 399 euro en is dus niet al te duur. Je krijgt echter waar voor je geld, want onder de motorkap ligt een Snapdragon 820-processor met 6GB aan werkgeheugen. Voor de iPhone 6s betaal je maanden na de release nog steeds dik 650 euro, terwijl je ‘slechts’ een dual-core processor en 2GB RAM krijgt. Dat lijkt een gelopen race, toch?

Dat valt vies tegen… Nadat eerder al bleek dat de Samsung Galaxy S7 Edge in de praktijk een stuk sneller was dan de OnePlus 3, blijkt dat nu ook bij de iPhone 6s het geval. De OnePlus 3 heeft bijvoorbeeld enorm veel tijd nodig om apps te openen en maakt nauwelijks gebruik van het aanwezige werkgeheugen.

Als je een app voor de tweede keer opstart, herlaadt de OnePlus 3 ‘m volledig. Wat dat betreft is het te hopen dat de Chinezen een oplossing vinden om hier softwarematig een oplossing voor te vinden.

[gv data=”jRO30ujYBfA”][/gv]

12 reacties

 1. Dit soort tests interreseren me echt kont. Ik had een aifoon 6, nu een SE en beide zijn altijd bloedsnel. Maakt niet uit wat ik ermee uitvreet, altijd vloeiend. Zelfs de 5 van zoonlief is nog steeds snel met de huidige versie van IOS.

  Dus wat boeit mij megahertzen en cores en ram.
  Goedkope chinese shit: Je kunt een drol polijsten, maar het blijft een drol…

  Zo, en nu maar wachten op de eerste Apple hatert waarbij de cognitieve dissonantie uit zijn/haar oren loopt… Zo voorspelbaar.

 2. Ik vind alle testen van die OnePlus3 zo idioot… telkens vergelijkingen met apparaten die 2 keer zoveel kosten. Nutteloos…. alsof je een Seat Ibiza zit te vergelijken met een Audi A3.

  • @mercedesslrmclaren: Ik ken anders genoeg mensen die hier anders over denken.

   Ieder toestel heeft plus- en minpunten, zo óók de iPhone.

   TL;DR waarschuwing:

   Ik heb zowel iOS als Android toestellen gehad en MIJN voorkeur gaat vooralsnog uit naar een open(er) eco-systeem.

   Ik heb een OnePlus One (“One” ja, je leest het goed) die ik al vanaf de eerste dag heb en ik heb er maar één ding over te klagen. De camera (foto/video) kwalliteit zuigt.

   Verder presteert hij fantastisch en er komen bijna dagelijks nightlies voor uit (CyanogenMod).

   Voor het bedrag dat hij destijds kostte (€ 299) zou ik niét honderden euro’s ervoor willen bijleggen om een iPhone te kopen.

   Apple maakt mooie hardware maar twee dingen weerhouden me ervan om Apple spul te kopen. Het is (voor mij) te beperkend (simplistisch > één homeknop) en verder vind ik het gewoon te duur (het geld heb ik er simpelweg niet voor over).

   Is Apple/iPhone beter/slechter dan Google/Android?

   Ja en nee… maar zo zie IK het….

   • @copyitright: Je hebt idd gelijk over de prijs: de iPhone is niet goedkoop maar voor dat geld krijg je dan wel iets. Ik heb nu nog een iPhone 4 die al sinds het laceringsjaar 2010 meegaat en €600 heeft gekost. Behalve aan de buitenkant is en werkt alles nog zo goed als perfect. Alleen over de recentste software (ios 7.1.2) op deze gsm ben ik niet echt tevreden. Ik heb geen spijt dat er daar destijds €600 voor op tafel is gelegd.
    Android is idd ook een goed besturingssysteem maar ik vind dat van Apple beter. Mijn mening hierover.

    • @mercedesslrmclaren:
     Domme mensen kijken alleen naar de aanschafwaarde & hechten geen waarde aan hun privégegevens. Wie wat verstandiger is kijkt vooral naar hoeveel een telefoon afschrijft. Wie wat eigenwaarde heeft laat zijn privé gegevens niet exploiteren door het grootste en agressiefste advertentiebedrijf ter wereld.

 3. Alsof dezelfde APP op 2 verschillende OS’en hetzelfde is …..
  Wat een onzin …

  Hetzelfde als Call of Duty van de PS3 vergelijken met die van de PS4 en dan klagen dat die PS4 versie teveel ruimte inneemt op de HDD.

  Past in de categorie smartphones van 100M laten vallen met drone, duiken met een smartphone en ze als remblokken gebruiken.
  Kansloos getest voor simpele zielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *