Speedtest: OnePlus 5 versus iPhone 7 Plus

OnePlus 5 versus iPhone 7 Plus
Qua design zijn ze in ieder geval zo goed als gelijk.

Vorige week lanceerde OnePlus officieel haar nieuwste vlaggenschip, de OnePlus 5. Hoewel de smartphone aan de reviews te zien nog steeds tot een van de beste toestellen in zijn prijsklasse behoort, is er ook voldoende kritiek op het uiterlijk van het toestel, dat nog het meeste weg heeft van een iPhone 7 Plus.

Hoog tijd dus voor een vergelijking tussen de OnePlus 5 en de iPhone 7 Plus moet YouTuber EverythingApplePro hebben gedacht. Ondanks dat zijn gebruikersnaam anders doet vermoeden, lijkt de speedtest erg eerlijk te verlopen. Allereerst wordt er gekeken naar de snelheid van het openen van enkele apps, waarna deze na een rondje nogmaals geopend worden, maar dan vanuit de achtergrond.

De OnePlus 5 kan op het begin vrij goed meedraaien, maar bij meerdere grafisch zware applicaties moet het zijn meerdere erkennen in het toestel van Apple. Hoewel er maar liefst ruimte is voor 8GB RAM in de OnePlus 5, lijkt de iPhone 7 Plus met 3GB RAM makkelijk mee te kunnen, mede door de geoptimaliseerde software.

Bij het openen van slechts een enkele app is de OnePlus 5 echter in sommige gevallen nog sneller, en dat is zeker knap te noemen gezien het behoorlijke prijsverschil. Een overzicht van beide toestel-specs vind je onder de video.

[gv data=”-nKKuOOU298″][/gv]

MerkVerkochte toestellenMarktaandeel
Samsung83,4 miljoen21,2%
Apple46,7 miljoen11,9%
Huawei39,1 miljoen9,9%
OPPO31,4 miljoen8%
Xiaomi27,7 miljoen7%
Overig164,8 miljoen41,9%

5 reacties

    • @turbobrick: dat is dus juis de vergelijking …

      Dit geeft meer het resultaat weer in dagelijks gebruik. ( Niet 100% natuurlijk )

      En dat is eigenlijk de belangrijkste test. Leuk dat een telfoon sneller is in benchmarks … maar benchmarks gebruik je niet om te spelen of te appen. Het gaat om snelheid en prestaties in het dagelijks gebruik. Opstarten / multitasken / effectief gebruiks tussen soft en hardware etc etc etc

      • @dgh74: Dus de mens is achter elkaar bezig met apps lanceren, afsluiten, over elkaar heen, launchen, afsluiten etc etc. En dus in 2 minuten 20 apps de revue laten passeren ?????

        Net als een benchmark totaal onrealistisch. Daarbij zijn het 2 verschillende systemen met ook andere apps (technisch gezien). Eenzelfde app op Android is vaak niet hetzelfde in IOS en andersom.

        • @turbobrick: nee natuurlijk doet de mens dat niet. Maar neemt niet weg dat ALS je iets vergelijken wilt … dit realistischer is dan een benchmark. En daarbij komt … ik denk dat je stiekum weg HEEL WAT aan het openen en sluiten bent de hele dag ! En dat er stiekumweg heeeel wat multitasking plaats vind per dag.

          En 2 verschillende systemen kan je prima vergelijken … dat is het hele idee van zaken vergelijke toch … welk systeem presteerd beter bij taken die we dagelijks uitvoeren. Lijkt me een geldige en prima vergelijking hoor ( maar eens … niet zaligmakend )

          Wat zegt deze vergelijking over RAM gebruik bijvoorbeeld … en de noodzaak van zoveel RAM. Nah genoeg lijkt mij. Met minder RAM zou het systeem nog slechter presteren ( zoals de S8 … die minder ram heeft en nog ” trager ” is ). voorbeeldje he …. en let op de “” bij “trager”

          • @dgh74: Er vind dagelijks niet stiekum veel MT plaats want als apps heel erg lang niet actief zijn dan gaat zowel IOS als Android de boel suspenden.
            Nu in dat filmpje niet want het gebeurt binnen enkele seconden van elkaar en is er geen sprake van suspending maar door de dag heen merk je daar geen reet van, op geen enkele foon.

            Met minder RAM slechter presteren ? Waar staat dat ? Dat is enkelt jouw inzicht.
            Zolang het RAM niet vol is maakt het geen ruk uit of je 2,3,4,6 of 8GB hebt.

            Met het oog op de toekomst is 8GB wel fijner vwb headroom, maar nu vul je dat niet tenzij je voor een demo 6 games wilt gaan tasken. Iets wat niemand doet tenzij ze wederom een zinvol filmpje op YT willen zetten voor de views en dus de $$$$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *