Speedtest: OnePlus 5 vs Samsung Galaxy S8 vs HTC U11

Speedtest Galaxy S8 HTC U11 OnePlus 5
Met een wel heel onverwachte winnaar.

Dit jaar zijn we toch al flink verwend op het gebied van vlaggenschepen. Zo hebben we eerder deze maand de HTC U11 mogen verwelkomen en is de OnePlus 5 over enkele dagen officieel beschikbaar, terwijl het paradepaardje van Samsung al enkele maanden oud is. Welk van deze smartphones echter de snelste is, zocht YouTuber Jerome Ortega voor ons uit.

Alle drie de toestellen maken gebruik van de razendsnelle Snapdragon 835-chipset van Qualcomm. Hoewel de kloksnelheid bij de HTC U11 en OnePlus 5 0,1 GHz is dan de Galaxy S8, zou je alsnog mogen verwachten dat de veel duurdere Galaxy-smartphone de anderen alsnog aftroeft.

Een voordeel van de OnePlus en zijn 8GB RAM tijdens deze snelheidstest is wel dat er maar liefst 20 applicaties geopend worden, en op de achtergrond moeten blijven draaien. Nadat de OnePlus in ronde 1 met het openen van apps een flinke voorsprong heeft genomen, pakt het in ronde 2 ook nog een flinke voorsprong op de concurrentie.

Aan het eind van onderstaande video zien we dat de OnePlus 5 voor het openen van apps en heropenen van dezelfde programma’s vanuit de achtergrond een flinke winst heeft gepakt. Als tweede eindigt de HTC U11, terwijl de Galaxy S8 bijna een halve minuut trager is. Petje af hoor, OnePlus.

[gv data=”9LnohX8G3vQ”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *