Speedtest! Samsung Galaxy Note 7 vs iPhone 6s [video]

Vergelijking
Welke smartphone is sneller?

De YouTubers bij PhoneBuff vergeleken onlangs de twee toestellen in een snelheidstest. De telefoons zijn qua uiterlijk niet erg verwant aan elkaar, maar qua specs wordt het interessant. De Galaxy Note 7 is hier het nieuwe jongetje in de klas. Is de phablet sneller dan de bijna één jaar oude iPhone 6s?

De Galaxy Note 7 is op papier sterker dan de smartphone van Apple. Zo heeft de Note 7 een quad-core processor, terwijl de iPhone het moet doen met een dual-core variant. Ook op het gebied van RAM-geheugen doet de Zuid-Koreaanse smartphone het beter: 4GB tegenover 2GB voor het toestel uit Cupertino.

Specs zeggen echter niet alles. Apple heeft als voordeel dat iOS binnen eigen huis is ontwikkeld en dus is dit mobiele besturingssysteem geoptimaliseerd voor onder andere de iPhone. Android is daarentegen een massaproduct dat wordt toegepast op duizenden mobiele apparaten. Of dit voordeel van Apple opweegt tegenover de puike specs van de Galaxy Note 7 check je in de test hieronder.

[gv data=”3-61FFoJFy0″][/gv]

12 reacties

 1. Of je nu een Apple of een Android fanboy bent, dit is een indrukwekkend verschil.
  Blijf dit toch altijd mooiere testen vinden dan enkel bechmark gegevens omdat dit meer op “real life” lijkt.

  • @av_diver: Wat is er reallife aan dan ?
   reallife is een hele dag met je smartphone kunnen doen … Reallife is bestanden makkelijk kunnen delen zonder gedoe, Reallife is prachtige foto´s kunnen maken, en ga zo maar door.

   Met de iphone kan je alleen werken bovenop een wifi router, en met de hulp van een dozijn extra (vaak betaalde) apps. Simpele zaken zoals foto´s overzetten van de ene naar de andere iphone is een crime ..
   En NEE, airdrop werkt niet met alle IOS devices en dan moet je dus omslachtig gaan doen.

    • @Donstil: Oh ja wel hoor …
     Heb dit jaar nog de overstap gemaakt van een Ipad3 naar een Air2.
     En ja, toen liep ik tegen issues aan waar NIEMAND mij kon helpen. Oftewel alle foto´s en video´s in de foto rol overzetten van de ene naar de andere Ipad zonder tussenkomst van een computer en dus met itunes klooien …

     En NEE, airdrop bestaat niet op de ipad3 en de cloud kan je niks mee met 5GB.

     Maar jij mag mij vandaag vertellen hoe je icons weg kan halen (en dus niet verstoppen in een mapje) zoals die van Ibooks, Tips, Kaarten en al die andere apps die de meesten niet gebruiken … Vertel maar

 2. BIj dit soort tests worden de uitslagen toch vooral bepaald door de onderzoeksopzet.
  Volgens mij was in deze onderzoeksopzet hierboven.. de iphone traditioneel in het nadeel door de mindere ram, dus langere inlaadtijd voor apps omdat ze niet ‘vooringeladen’ in het geheugen waren.

  In de ios – android discussie zou ik zeggen, ik ben geen fan van beiden. Maar prefereer ‘betere software’ boven ‘zwaardere hardware’ om voor brakke software te compenseren.

   • @falcon: Wat test je nou ? Hoe snel een app opstart ?
    Niemand boeit dat.

    De echte tests testen zaken zoals accuduur, camera kwaliteit, gebruikers gemak, compatibiliteit.

    Anno 2016 en hard op weg naar 2017 kan je met IOS nog niet eens bepaalde apps van het scherm verwijderen, moet je ze maar in een junk map stoppen.
    Kan je niet meer dan 1 app icoon naar een andere pagina zetten en bepalen hoe die op het scherm komt (altijd maar aansluiten).
    Om maar te zwijgen om iets erop te zetten of eraf te halen. Kan je 10 apps downloaden voor basis functies.
    Backuppen ? Zelfs je basis 16GB 6S kan je niet backuppen met die magere 5GB icloud en ga zo maar door.

    IOS is echt bejaard geworden alle snelheid tenspijt.

 3. Dat iOS beter is geoptimaliseerd voor de aanwezige hardware dan Android op een willekeurige toestel is slechts een fabeltje.

  Als je als app-maker een app gaat ontwikkelen voor een iDevice hoef je maar rekening te houden met een aantal zaken: “welke iOS en iDevice wil ik ondersteunen?” Daar komt uiteindelijk maar een vrij kort lijstje naar voren omdat Apple niet zoveel verschillende hardware heeft en de meeste mensen de laatste iOS draaien.

  Bij Android is dat een stuk lastiger: duizenden toestellen met verschillende hardware draaien meerdere versies Android dus onbegonnen werk voor de app makers om een geoptimaliseerde app per toestel te maken.

   • @falcon: Het begint mij als eindgebruiker steeds meer de keel uit te hangen dat Android steeds minder oasp is.. en steeds meer wordt ingericht voor de datamijning van het zoekmachinegebruik. Api’s worden steeds meer closed source en Google dependant.

    • @martinus: Ach zo verdienen ze ook wat. Ik merk duidelijk dat mijn phone veel slimmer is geworden aangezien Google erg goed kijkt naar wat ik doe. Heb daar alleen maar plezier van.

     Privacy ? Als je denkt dat je anno 2016 nog onder de radar kan leven als gewoon mens dan ben je erg naief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *