Speel 5.300 (!) games op console van Nederlandse komaf

Speel 5.300 (!) games op console van Nederlandse komaf
Een aanwinst voor in de woonkamer.

The Retro Player is een plug & play console van Nederlandse makelij. Het apparaat is gehuld in een NES-behuizing en onder de kappen gaat een Raspberry pi 3B schuil. De mini-computer herbergt 21 Retro Consoles, goed voor meer dan 5.300 games.

[gv data=”MujaM7I7j5o”][/gv]

Het is een kwestie van aansluiten en spelen maar. In een menu kun je gericht zoeken naar games of scrollen door een overzicht. Onder de retro consoles is onder meer een PlayStation beschikbaar. Games die meegeleverd worden voor dit platform zijn onder meer Spyro: Year of the Dragon, Tekken 3 en Crash Bandicoot. Andere consoles verpakt in dit apparaat zijn bijvoorbeeld de PSP, Nintendo64, Game Boy, Atari 7800, MSX, Game Boy Color en SEGA.

De console kost 125 euro inclusief de ludieke behuizing. Wil je puur de kale Raspberry pi 3B met de geschreven software dan ben je 25 euro goedkoper uit.

Het bedrijf verscheept de The Retro Player naar Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

Speel 5.300 (!) games op console van Nederlandse komaf

5 reacties

 1. Grappig, zat net toevallig te kijken naar die classic uitvoeringen van Nintendo na het nieuws over de Playstation classic. Dan is dit een betere aanbieding, dus maar besteld !

  • @kennethr: kijk t.z.t. eens of je hier (of elders) eens een review met ons wil delen. Ik ben eerlijk gezegd ook wel nieuwsgierig, maar ff 125 euro voor een gadget uitgeven gaat me net te ver.

   En eerlijk gezegd vraag ik me af of dit ding juridisch gezien wel een lang leven beschoren is. De game-industrie heeft nogal last van bezitterigheid, zeker als het gaat om abandonware die in een nieuwe verpakking weer (door derden) aan de man/vrouw worden gebracht.

 2. Verkopen ze de software ook los?
  @kennethr kun je straks mogelijk de software delen? 😛
  Heb eerder met een pi en retropie gespeeld.
  Leuk om van het weekend mee te knutselen. Maar wel lastig om het echt clean te krijgen. zoals een console.

  • @lolindir: het is en blijft hobbyen.
   Je moet zelf aan je ROMs komen en niet alles werkt even lekker. Sommige moet je tweaken en je ziet ook dat de emulatie lang niet altijd 100% is, met name sound is wel vaker een issue.
   Leuk voor Tweakers met wat tijd en die graag rommelen.
   Als je een plugnplay machine wilt waarop alles gewoon werkt en je kunt omgaan met het feit dat je niet alle games erop hebt dan ben je beter af met een retro console van de fabrikant.

   • @turbobrick: Nou, als deze Nespi dus erg smooth is ben ik wel erg benieuwd naar de software erachter.
    Zoals ik zei vind ik de Pi best lastig om clean te krijgen, de SD kaart methode (was toen) ook erg gevoelig voor curruptie, het blijft er typisch linux uit zien, en de daarbij behorende drivers en oneindige tweaks.
    Erg leuk, maar het eindresultaat blijft zo geeky zeg maar. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *