Speel je Steam-spellen nu in VR

Demonstratie van de software
En het kost je niets…

Je hoeft niet meer altijd achter je computer te zitten om Steam-spellen te spelen. Ontwikkelaar Trinus is er namelijk in geslaagd om de SteamVR-software werkend te krijgen op de Playstation VR. Dit betekent dat gamers hun Steam-games nu in Virtual Reality kunnen spelen.

Het enige wat je ervoor nodig hebt is een Playstation VR en een Windows PC met Steam. De benodigde software is gratis en wij houden wel van gratis dingen.

Via een demonstratievideo wordt getoond hoe gebruikers de driver aan de praat kunnen krijgen en vervolgens VR-games uit de Steam bibliotheek spelen met de Playstation VR.

[gv data=”fSFkU2Ep7S4″][/gv]

Overigens zijn er nog wel een aantal beperkingen aan de software. Zo kunnen er geen games gespeeld worden die de Vive-controllers nodig hebben. Alleen games die werken met muis en toetsenbord of Xbox- en Playstation-controllers werken.

De verversingssnelheid is nu nog 60HZ, maar een toekomstige update moet daar verandering in gaan brengen.

Sony begon in oktober met de levering van de Playstation VR in de Benelux. Het apparaat is bedoeld om gekoppeld te worden aan een Playstation 4 en is daarom dus niet geschikt voor andere VR-platforms.

Nog geen reacties

  1. Cewl … maar wat voor pc heb je hiervoor nodig ?

    De rift en htc bril zijn nogal zwaar wat dat aangaat. De PSVR heeft een apart kastje met processor … betekend dat dat de systeemeisen minder zwaar zijn voor de PC ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *