Spelen: Zo zou Halo eruit hebben gezien op de Atari 2600

Halo-2600
Een fanatieke fan heeft de eerste Halo (Combat Evolved) een demake gegeven voor de Atari 2600. Het mooie: je kunt hem zo spelen vanuit je browser.

De eerste Halo gooide hoge ogen op de originele Xbox omdat het bewees dat first person shooters op een console ook prima konden werken. Het genre was destijds vooral besteed aan PC-gamers, maar daar maakte de Master Chief met zijn strijd tegen de Covenant voorgoed verandering in.

Halo-2600

Ed Fries
Halo 2600 pakt het iets anders aan, en laat vooral zien hoe een antieke gameconsole ook prima het Halo-gevoel op kan roepen. Dat begint al bij het titelscherm, dat een 8-bit versie van de kenmerkende Halo-tune laat horen. Ed Fries is de maker van deze demake, wat best opvallend is. Hij is een van de eerste bazen van de Xbox-divisie, waar hij inmiddels alweer lang en breed vertrokken is.

Heb je deze zondagmiddag even een uurtje niets te doen? Klik dan hier om Halo 2600 te spelen, vergeet hem niet op full screen te zetten voor de beste ervaring. De pixel-Chief bestuur je met de pijltjestoetsen en spatiebalk, pas wel op, want één raak schot betekent direct het einde van de ruimtemarinier.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *