Spelgegevens op Switch kun je nog niet overzetten

Auteur: , Geen reacties
Spelgegevens op Switch kun je nog niet overzetten

Maar het komt er misschien sneller dan je denkt

Het is alweer drie maanden geleden nadat de Nintendo Switch is uitgekomen, maar een backupsysteem voor je spelgegevens is er nog steeds niet. Als je Nitendo Switch kapot gaat, heb je dus nog steeds een groot probleem.

Gelukkig kon Mashable spreken met Reggie Fils-Aimé, de president van Nintendo.

Niemand wil het risico nemen dat honderden kostbare uren die in een game hebt gestopt verloren kunnen gaan als je console kapot gaat. De vraag is dus of Nintendo komt met een soort bestandsoverdachtsysteem waardoor je je opgeslagen spel kunt back-uppen.

Volgens Fils-Aimé is de focus van het lanceren van de Nintendo Switch om ervoor te zorgen dat er een goede console kwam. Hierdoor was het duidelijk dat er niet genoeg tijd was voor bepaalde elementen, die hierdoor later worden toegevoegd. Hierdoor beschikt de console nog niet over Nintendo Switch Online of bijvoorbeeld Netflix. Hij geeft wel aan dat hij zich bewust is van de wensen van de gebruikers.

Zo’n back-upsysteem is natuurlijk niet in een dag gemaakt en daarom wil Nintendo er goed over nadenken. Het moet niet iets zijn wat alleen goed is voor de zaken, maar ook iets waardoor de gebruiker helemaal enthousiast wordt.

Ook moet er gekeken worden een manier die niet zal leiden tot het illegaal downloaden van spellen of dat het systeem van de console gehackt of veranderd kan worden.

De prioriteit van Nintendo is Nintendo Switch Online. Volgens Fils-Aimé komt dit volgend jaar online. Er is gekeken naar de mogelijkheden en om ervoor te zorgen dat de gebruiker die $20 per jaar wil ophoesten voor alle voordelen.

Wanneer er een soort van back-up systeem komt is onbekend, maar Fils-Aimé hintte wel dat het er binnenkort aankomt en dat we vooral geduldig moeten zijn.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).