Spieken op je smartwatch? Niet als je in Rotterdam studeert

LG G Watch
Dacht je in het aankomende studiejaar toetsantwoorden te kunnen checken op je smartwatch? Dan heb je pech als je studeert aan Hogeschool Rotterdam.

De 30.000 studenten moeten hun horloges namelijk af doen tijdens tentamens, zo schrijft De Telegraaf. Het zou voor surveillanten niet te doen zijn om te checken of iemand een ouderwets klokje of een wearable van Samsung of LG om de pols heeft, omdat ze steeds meer op elkaar gaan lijken. Daarnaast wordt de smartwatch gezien als communicatiemiddel en die waren al verboden tijdens toetsen.

“De ontwikkelingen gaan snel”, vertelt een woordvoerder van Hogeschool Rotterdam in de krant. “Eerst was het verschil duidelijk qua grootte en dikte, maar de smartwatches gaan steeds meer lijken op normale horloges. Onze surveillanten kunnen we het niet aandoen om alle horloges te controleren. Dus dan maar een drastische maatregel: helemaal geen horloges.”

Eén reactie

  1. Ik heb dit jaar mn examens gedaan op het Graaf Engelbrecht te Breda, en ook daar moest(en) ik(wij) hem afdoen. Was een regel. Eigenlijk niet echt nieuws dus haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *