Spike Lee haalt $1,3 miljoen op via Kickstarter voor film

Spike Lee financiert film via Kickstarter
Als je geen grote filmstudio kan vinden die je nieuwe film wil financieren kan je het natuurlijk altijd nog proberen via crowdfunding. En dat is precies wat acteur en regisseur Spike Lee gedaan heeft. Om geld te vinden voor zijn nieuwe film begon hij een project op Kickstarter en het werd een succes.

Je kan je afvragen waarom een bekende regisseur zoals Spike Lee, onder andere bekend van Malcolm X, gebruik moet maken van iets als Kickstarter. Volgens Spike zelf is dat nodig omdat hij niet perse commerciële films wil maken, maar films met een boodschap.

Veel details over zijn nieuwe project wil hij niet kwijt, behalve het volgende:

Human beings who are addicted to Blood. Funny, Sexy and Bloody. A new kind of love story (and not a remake of “Blacula”).

Dat klinkt nou niet direct heel diepgaand, maar zodat het eindresultaat er is kunnen we dat pas echt beoordelen natuurlijk.

Ondanks dat het dus allemaal nog redelijk onduidelijk is hebben toch 5.599 mensen al $1.314.116 opgehoest om dit project te financieren en dat terwijl er ‘slechts’ $1,25 miljoen nodig was. (via: theverge.com)

[gv data=”Ktq3xXoXnmw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *