Spontana: vleeskeuringsapp vertelt hoe lelijk je bent

Spontana
Voor iedereen die erg gesteld is op zijn of haar uiterlijk.

Een van de belangrijkste criteria voor velen bij het uploaden van een foto op social media is dat hij of zij er goed op staat. Vaak overleg je even met je wederhelft of vrienden om te kijken wat zij van het geschoten kiekje vinden, waarna je wel of niet besluit om deze met de rest van de wereld te delen.

Dankzij Spontana krijgt dit laatste gedeelte nog een staartje. Deze mix van Instagram en Tinder is namelijk een platform waarop de aanwezige community jouw geüploade foto’s kan beoordelen. Valt je foto in de smaak, dan kom je al snel in enkele toplijstjes van de app terecht. Wel zo handig als je op zoek bent naar een ego-boost.

Het systeem achter Spontana is complexer dan dat je zou denken bij een vleeskeuringsapp: allereerst upload je een foto van jezelf, waarna je wacht totdat 12 mensen uit de Spontana-community deze beoordeeld hebben op een schaal van 1 tot 10. De twee laagste scores worden verwijderd, waarna de rest bij elkaar wordt opgeteld.

Hoe dichter de score bij 100 ligt, hoe groter de zichtbaarheid van jouw foto, waardoor meer mensen kunnen genieten van je al dan niet geslaagde kiekje. Volgens Spontana is één van de doelen om op deze innovatieve manier nieuwe contacten te leggen. Hoewel we deze optimistische gedachte met een korreltje zout nemen, willen we maar al te graag aan de slag met deze iOS- en Android-app.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *