Spotify app downloads in één week verviervoudigd

Spotify gratis op mobiel
We zijn dol op gratis en dat hebben ze bij Spotify ook heel nadrukkelijk gemerkt. Sinds de muziekdienst vorige week (zoals aangekondigd) ook gratis op je mobiel kan worden gebruikt, wordt de app vier keer zoveel gedownload als normaal.

Gratis gebruikers konden de muziekdienst alleen op hun PC of laptop gebruiken en tot voor kort moest je 10 euro per maand betalen om Spotify ook op je mobiel te kunnen gebruiken.

Nu kun je dus ook gratis playlists in shuffle modus beluisteren op je mobiel. Je krijgt tussendoor dan nog wel advertenties om je oren en eigen playlists maken, is nog uitsluitend voorbehouden aan betaalde gebruikers.

Spotify doet geen uitspraken over het exacte aantal gebruikers, maar dit zijn er inmiddels zo’n 26 miljoen in 55 landen, waarvan naar schatting 6 miljoen gebruikers met een betaald abonnement. Het zou leuk zijn wanneer ze ook een keertje winst maken.

De concurrentie zit ondertussen niet stil. Muziekdienst Pandora (uitsluitend beschikbaar in de VS) heeft 72,4 miljoen actieve luisteraars en meer dan 200 miljoen geregistreerde gebruikers. En ook Youtube biedt sinds kort een alternatief. (via:cnet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *