Spotify doet het met Tinder

Spotify doet het met Tinder
Vanaf vandaag is muziek van Spotify geïntegreerd in Tinder. Huh.. Hoe werkt dat dan?

Naast een match op swipe-gedrag, gemeenschappelijke vrienden en interesses, kunnen gebruikers van de dating-app hun perfecte match vinden op basis van muzikale overeenkomsten. Ook kan vanaf nu een anthem worden toegevoegd om het profiel extra persoonlijk te maken. Een anthem is dat ene nummer dat jouw persoonlijke verhaal vertelt, waar je een goed gevoel bij krijgt of waar je een mooie herinnering aan hebt.

Swipe erop los
Alle Tinder gebruikers, met of zonder Spotify account, kunnen previews van de favoriete nummers van andere Tinder profielen beluisteren. Gebruikers mét een Spotify account kunnen ook zien met wie ze een muzikale match hebben. Spotify gebruikers kunnen niet alleen favoriete artiesten en muziekvoorkeuren delen, maar ook een persoonlijk anthem uitzoeken dat hun karakter en persoonlijkheid onderstreept.

Zo werkt het:
Zoek op Spotify jouw anthem op. Je Spotify account hoeft nog niet per se verbonden te zijn aan je Tinder account. Gaa vervolgens naar profiel instellingen op Tinder om je Spotify account te koppelen (of download Spotify in de App Store om een nieuw gratis account aan te maken)
Selecteer de Spotify artiesten die je wilt weergeven in je Tinder profiel.
Swipe in Tinder om te zien wie dezelfde muzieksmaak heeft als jij.

Muziekstreamen wordt steeds meer de standaard, zo bleek vorige week. En Tinder wil je tegenwoordig ook aan vrienden helpen.

[gv data=”f49Z0ZPBaWA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *