Spotify groeit als een gek, maar boekt nog steeds dik verlies

Spotify op je telefoon
Wanneer je als muziekliefhebber Spotify eenmaal in je armen gesloten hebt, wil je vaak niets anders meer. De muziekdienst die in 2006 het levenslicht zag groeit als een gek, maar schrijft nog altijd dikke verliezen.

Spotify zag het afgelopen jaar de omzet meer dan verdubbelen naar 435 miljoen euro en ook het aantal gebruikers bijna verdubbelen. In steeds meer landen kunnen muziekliefhebbers naar een zeer breed aanbod van muziek luisteren.

Van de ruim 20 miljoen gebruikers heeft een kwart een betaald abonnement. Daarnaast zijn er verschillende partijen die in Spotify investeren. Maar zelf de broek omhoog houden lukt nog niet. Het verlies bedroeg het afgelopen boekjaar 58,7 miljoen euro bij een omzet van 435 miljoen euro. Een jaar eerder was het verlies 45,4 miljoen euro bij een omzet van 190 miljoen euro.

Men durft niet uit te sluiten dat er meer geld nodig zal zijn om de dienst overeind te houden en op langere termijn (hopelijk) winstgevend te maken. Spotify heeft deals met talloze platenlabels en betaalt zo’n 70 procent van de inkomsten uit aan royalties. Overigens niet naar tevredenheid van alle artiesten. (via: reuters)

Nog geen reacties

  1. Spotify is volgens mij echt zo’n voorbeeld van een vluchtige trend (pleonasme?). Het idee zal straks worden gekopieerd door grotere aanbieders/merken en die gaan ermee aan de haal, als dat al niet het geval is.

  2. het word nu al gekopieerd maar spotify blijft denk ik het grootste. Wanneer een “merk” eenmaal staat…

    spotify is trouwens leuk maar ik mis nog steeds Rammstein, Metallica, led zepplin, children of bodem… en ik (hoop) dat ik niet de enige ben 🙂 dus ik heb ouwe skool DC++ nog steeds draaien.

  3. Ik vind het toch best triest, dit is een beetje het beste van 2 werelden. Bestrijding van downloaden en dat je niet een poot wordt uitgedraaid in de winkel voor €15/ album. Alsnog zeuren de artiesten, het is te triest..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *