Spotify is vanaf vandaag beschikbaar op je PS3 en PS4

PlayStation-Music
PlayStation Music lanceert vandaag, en is in feite een Spotify-app voor je PlayStation 3 of PlayStation 4.

De muziekdienst die je tot nu toe tegenkwam op de PlayStation-consoles, Music Unlimited, wordt hierdoor vervangen. Het grote voordeel van Music Unlimited is dat je tijdens het spelen van een game gewoon naar muziek kunst luisteren, omdat de app op de achtergrond kan blijven draaien. Ook hoef je de game niet af te sluiten om van nummer te wisselen. Deze functies werken echter alleen op de PlayStation 4. In tegenstelling tot Music Unlimited werkt PlayStation Music niet op de PlayStation Vita.

Gratis uitproberen
PS4 en PS3-eigenaren kunnen de dienst een maand lang gratis uitproberen. Leden van Music Unlimited kunnen 60 dagen gebruik maken van deze proefperiode. Bestaande Spotify-klanten kunnen inloggen met hun Spotify-gegevens. De speciale Spotify Connect feature komt hierbij goed van pas.

Zolang je smartphone of tablet op hetzelfde draadloze netwerk zit als je PlayStation kun je vanuit de smartphone-app direct verbinding maken met de console, waarna al je gegevens al ingevuld staan. Hoewel het hier om een exclusieve samenwerking tussen Sony en Spotify gaat, is het niet duidelijk of het om een tijdelijke deal gaat. Of Spotify ooit naar de Xbox komt is dus nog maar de vraag.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *