Spotify koopt start-ups op, nieuwe functies in vooruitzicht?

Spotify
Spotify heeft twee start-ups opgekocht. Beide platformen hebben andere features. Wat is het bedrijf van plan?

Soundwave en Cord Project zijn twee bedrijven die nu in handen zijn van de Zweedse streamingdienst. Soundwave kun je zien als een mobiele concurrent van Last.fm. Het bedrijf bestaat sinds 2013 en registreert wat voor soort muziek je vaak luistert. Daarnaast is het mogelijk om andere mensen te volgen en een groep te vormen. De mobiele applicatie van de dienst is in 190 landen gedownload en uitgegeven in 14 verschillende talen. In totaal goed voor 1.5 miljoen installaties.

Cord Project heeft met Cord een berichtenapp in handen met meer dan een miljoen gebruikers. Via Cord is het mogelijk om onderling elkaar geluidsopnames te versturen. Tekst gebruiken is niet mogelijk. Soundwave opereerde vanuit Ierland. Cord Project komt uit New York. Het eerstgenoemde bedrijf zal verhuizen naar kantoren van Spotify, gelegen te San Francisco en Stockholm.

Met de overname heeft Spotify nieuwe informatie en data in handen. Wat de streamingdienst met de twee bedrijven uiteindelijk wil gaan doen is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *