Spotify laat sommige nummers niet meer gratis horen


Betaal jij voor Spotify of luister je gratis?

Het kan een verschil gaan maken wat je kunt luisteren op Spotify. Betalende luisteraars krijgen straks een ander aanbod dan de luisteraars die niet betalen. Het gerucht van eerder dit jaar was dus waar.

Tot nu toe was er geen verschil tussen de gratis variant en de betaalde variant. Nou ja, als je advertenties tussen de nummers door geen verschil noemt. Sommige muzikanten, zoals grootverdienster Taylor Swift, hebben al een tijdje een hekel aan Spotify omdat ze zogenaamd te weinig geld van de dienst krijgen.

Om die lui tegemoet te komen kunnen ze binnenkort hun songs alleen beschikbaar stellen aan 20 miljoen betalende leden van Spotify. De 80 miljoen niet-betalers krijgen die nummers dan niet te horen. Wat je dan wel te horen krijgt om duidelijk te maken dat je toch eigenlijk had moeten betalen is niet helemaal duidelijk.

Het is in ieder geval een breuk met de gedachte van Spotify dat ze de gratis variant nodig hebben om de betaalde versie te kunnen leveren. Leden die gratis alle nummers kunnen luisteren zouden graag betalen om de reclames weg te krijgen. Maar steeds meer bands en zangers vonden dat hun nummers alleen aan betalers gestreamd mogen worden, het nieuwe nummer van Coldplay is tot 11 december al alleen beschikbaar voor abonnees.

3 reacties

  1. Op zich een logische stap ! ik betaal inmiddels al een aantal jaar voor Spotify en vind het soms wel een beetje vreemd dat iemand met een tablet die de gratis versie gebruikt net zoveel kan luisteren als dat ik kan, maar dan met af en toe wat reclame.
    Overigens een leuke aanvulling op dit artikel, Spotify heeft gister bekend gemaakt dat het nieuwe album van Coldplay alsnog as vrijdag voor iedereen ( ook de gratis leden ) beschikbaar wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *