Spotify op computer vreet geheugen

Spotify sloopt je harde schijf
Spotify draaien via op je pc of mac kan tot problemen leiden.

Zo af en toe draai ik van een wat oudere iMac lekker wat liedjes via Spotify. Wat mij altijd opvalt is dat het opstarten uren duurt. Like in the old days met Windows zeg maar. Ik wijtte het altijd aan de ouderdom van de Mac, maar er duiken steeds meer verhalen op dat de Spotify-applicatie op Mac en PC een stevige bug heeft.

Wat blijkt, Spotify schrijft enorme hoeveelheden data naar de harde schijf. Niet alleen als er liedjes lokaal worden opgeslagen, maar ook ook in de streaming-modus. Op het officiële forum van Spotify hebben gebruikers het zelf over honderden gigabytes per uur.

Het probleem speelt al sinds juni. De kwaliteit van harde schijven en ssd’s gaat achteruit door zoveel extra belasting, is de mening van boze Spotify-fans. Spotify heeft nog niet gereageerd op de klachten.

In de nieuwste versie (1.0.42) die sinds een paar dagen beschikbaar is zou het euvel verholpen zijn. Op het forum van Spotify wordt echter nog heel hard geklaagd.

Dit is trouwens waarom Hardwell blockchain gebruikt. En dit zijn de meest gestreamde zomertracks op Spotify.

2 reacties

  1. Even een kleine hint voor Rene: onnodig (werk)geheugen vreten of onnodig bakken met data naar de schijf wegschrijven zijn twee hele verschillende dingen.

    “Spotify vreet SSD’s” is wellicht een betere titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *