Spotify overweegt gratis versie te beperken

Auteur: , 2 Reacties
Spotify app smartphone

Een gratis versie lijkt voor Spotify niet langer houdbaar en het ziet ernaar uit dat onbetaald je favoriete plaatjes luisteren aan banden wordt gelegd.

De positie van Spotify staat de laatste tijd onder druk. Het bedrijf weet nog altijd geen winst te maken, artiesten lopen weg en de concurrentie zit niet stil.

Digital Music News meldt op basis van anonieme bronnen dat Spotify serieus zou overwegen de gratis dienst te beperken tot drie maanden. Na die periode zou het automatisch stoppen en kom je, als je wilt blijven streamen, niet meer onder een abonnement uit. Wanneer je netjes betaalt, word je niet meer lastiggevallen met advertenties.

Het was juist de komst van Beats music die Spotify iets meer dan een jaar geleden deed besluiten de 10-uur-gratis limiet op te heffen.

Kritiek

Er is veel kritiek op de gratis versie. Zo haalde zangeres Taylor Swift al haar muziek van Spotify. Veel artiesten vinden dat zij te weinig royalties ontvangen. Vooral muzikanten bij kleinere platenmaatschappijen zouden er nauwelijks iets aan overhouden. En dan is er nog de concurrentie. Met Tidal lijkt het niet fantastisch te gaan, maar Apple wordt wel gevreesd.

Spotify heeft de gratis versie altijd verdedigd door erop te wijzen dat nieuwe klanten zo naar de dienst worden gelokt. Nu het streamen van muziek voor het eerst populairder is dan het digitaal kopen ervan, lijkt het moment aangebroken om er eindelijk echt geld aan te verdienen. Naar schatting 75% van de 60 miljoen gebruikers luistert gratis.2 reacties

Wat zal er gebeuren met die 45 miljoen gebruikers gebeuren. Zullen ze gaan betalen of zullen ze weer gratis gaan downloaden….. Ik gok dat tweede.
@azenomei: …..edit knop. Doe hier eindelijk eens wat mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).