Spotify verzamelt geld voor de battle met Apple Music

Spotify Raises Money Geen Watermerk
Nu Apple met zijn streamingdienst voor muziek komt, houdt Spotify overal zijn hand op om straks genoeg geld te hebben voor de strijd.

Volgens financieel-analisten zou Spotify al meer dan 8,5 miljard dollar waard zijn. Daarmee is het al twee keer zoveel waard als Pandora, dat op een slordige $3,5 miljard wordt gewaardeerd. Een behoorlijk bedrag voor een bedrijf dat nog nooit een cent ($0.01) winst heeft gemaakt.

Maar de concurrentie van Apple zou hevig kunnen zijn. Naast de streaming à la Spotify werd ook het live radiostation Beats 1 onthuld. Als je zo’n oorlog verliest, is die 8,5 miljard verdampt voor je het weet. Het is ze nu gelukt nog eens $526 miljoen in extra kapitaal bij elkaar te brengen. Maar liefst $115 miljoen daarvan komt van de Noorse telecomoperator TeliaSonera AB, één van de grootste spelers in Scandinavië. Het is ook niet alleen de concurrentie die aan een opmars bezig is: Spotify heeft grootse plannen. De streamingdienst van de toekomst is er waarschijnlijk één die ook een populair kanaal is voor verschillende soorten video en audio, een kruising tussen Spotify in zijn huidige vorm en YouTube, maar misschien ook wel Netflix of Soundcloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *