Spraakherkenning is de toekomst voor onze apparaten

Luid en duidelijk
Voor Scott Huffman, senior engineering director bij Google, is het inmiddels wel duidelijk: spraakherkenning is de toekomst voor onze apparaten. Mogelijk gaat de techniek zelfs een nog belangrijkere rol spelen dan touchscreens en toetsenborden als het gaat om hoe we onze apparaten bedienen.

Steeds meer “gewone” apparaten worden zo onderhand kleine computers, maar niet ieder apparaat leent zich ervoor om bediend te worden met een scherm of toetsenbord. Daar moet spraakherkenning uitkomst bieden.

We have a super computer in our pockets, but also one in our watch, one in our glasses, maybe on our label as well as our laptop. Some of those have a screen and a keyboard but some won’t, and we’re seeing dramatic growth in the numbers of people interacting through voice recognition.

De ontwikkelingen staan niet stil en toepassingen als Google Now en Siri (Apple) worden steeds beter, maar de techniek heeft nog een lange weg te gaan. Het afgelopen jaar heeft Google Now hierin een grotere ontwikkeling doorgemaakt dan Siri.

De belangen voor de korte termijn zijn voor Google dan ook groter. Denk aan Google Glass dat enkel middels spraak en gebaren te bedienen is en binnenkort beschikbaar komt voor de massa. Maar ook Apple voorziet een toekomst waarin we tegen al onze apparaten kunnen praten.

Privacy is momenteel met alle afluisterpraktijken van de NSA een hot issue, maar mensen die zich zorgen maken dat “Big Brother” meeluistert kan Huffman geruststellen. Aan een fatsoenlijk stuk encryptie is natuurlijk gedacht. Alsof dat altijd een beletsel vormde voor de NSA, maar dat terzijde. (via: theguardian)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *