Sprookjesachtig hotel geeft gasten bijzondere blik op het noorderlicht

Auteur: , Geen reacties
Krystall Hotel in Noorwegen

Als je er altijd al van hebt gedroomd om het noorderlicht te zien, maar het niet ziet zitten om in een tentje te bivakkeren, wacht dan tot 2017.

Dan is het namelijk de bedoeling dat er een enorm drijvend hotel, in de vorm van een sneeuwvlok, wordt geopend. Het hotel, genaamd Krystall, komt te drijven op het ijswater in Tromso, een stad in het noorden van Noorwegen. Het Krystall hotel zal bestaan uit 86 kamers waaronder vergaderzalen en een wellnessruimte.

Het hotel wordt voorzien van een glazen dak, dat voor een stroom aan toeristen moet zorgen. Hotelgasten kunnen op deze manier namelijk het noorderlicht zien vanuit een unieke positie. De stad Tromso ligt boven de poolcirkel, dus een betere locatie om het noorderlicht te bewonderen is er haast niet.

Het Noorderlicht

Het hotel is ontworpen door Nederlandse projectontwikkelaars, waaronder Dutch Docklands. Het Nederlandse bedrijf is namelijk gespecialiseerd in drijvende constructies. Volgens de makers zal het hotel geheel zelfvoorzienend en uiterst milieuvriendelijk zijn. Daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan, zou je denken. Maar volgens de projectontwikkelaars zullen de kosten voor de bouw niet veel hoger uitvallen dan een hotel van hetzelfde type op het vaste land.

Volgend jaar wordt er gestart met bouwen en als alles volgens plan gaat, kan het hotel aan het einde van 2017 zijn deuren openen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).