SSD producenten stevenen af op een prijzenoorlog

SSD producenten stevenen af op een prijzenoorlog
Voor ons als gebruikers is dat natuurlijk alleen maar goed nieuws.

Bronnen hebben tegen Digitimes verteld dat de SSD producenten de productie van de harde schijven gaan opvoeren. Dit in een poging om terrein te winnen. Zo verscheept Kingston nu 600.000 SSD schijven per maand. Hiermee wil Kingston zich naast Samsung en Intel gaan positioneren

Tegelijkertijd wil Micron, één van de grootste producenten van de NAND flash chips, de levering van deze chips aan andere fabrikanten terugschroeven. Dit doen ze om hun eigen productie van de Crucial SSD verder uit te breiden. De NAND flashgeheugen chips worden namelijk door vele andere fabrikanten gebruikt.

Intel is juist druk bezig met zijn eigen 9 Series-lijn die de M.2-form factor gaat ondersteunen. De M.2 is geïntroduceerd om mSATA te vervangen, hij is dan ook een stuk kleiner en daardoor beter geschikt om in laptops op tablets gebruikt te worden. Hierdoor is dan ook de verwachting dat meer fabrikanten in de tweede helft van 2014 zich hier ook op gaan storten.

Door deze nieuwe ontwikkelingen concludeert Digitimes dan ook dat de prijzen van de SSD’s aanzienlijk zullen gaan dalen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *