Stage lopen bij Amerikaanse tech-bedrijven is flink cashen

De stagiaire haalt de koffie
In Nederland bof je wanneer je als stagiaire niet heel de dag koffie hoeft te halen en bovendien een zeer bescheiden fooitje als stagevergoeding krijgt. Dat is in de Verenigde Staten wel anders.

Stage lopen bij (tech-)bedrijven is daar behoorlijk cashen. De stagevergoeding voor studenten kan gemiddeld oplopen tot ruim 7.000 dollar per maand. De Amerikaanse carrieresite Glassdoor heeft een top-25 opgesteld van bedrijven die hun stagiaires het meest royaal belonen. 18 van de 25 bedrijven zijn tech-bedrijven.

De lijst wordt aangevoerd door het bedrijf Palantir. Dit is een bedrijf dat software ontwikkelt om data te analyseren en te visualiseren. Verder veel bekende namen in onderstaande lijst.

Maar het is niet alleen de vergoeding die de studenten moet paaien. Mogelijkheden om bij het bedrijft door te groeien zijn nog net iets belangrijker.

  • Doorgroeimogelijkheden is voor 77% van de studenten erg belangrijk
  • De stagevergoeding is voor 74% van de studenten erg belangrijk
  • De locatie is voor 41% van de studenten erg belangrijk
  • De bedrijfscultuur is voor 41% van de studenten erg belangrijk

Stagevergoeding bij Amerikaanse bedrijven
(via: forbes)

4 reacties

  1. Is in België toch helemaal anders. Het onderwijs kost hier uiteraard wel ongelofelijk minder, maar wij zijn (zo goed als) verplicht om een ONbezoldigde stage te lopen. Een goede vriend van mij heeft er net 3-4 maand Microsoft opzitten en werd …. €0 betaald.

  2. Zulke bedragen vind ik een beetje overdreven voor tenslotte onervaren stagaires. Het omgekeerde (niets krijgen), zoals hierboven al werd aangehaald, vind ik echter zwaar overdreven. Het minste zou zijn om een minimale vergoeding te geven als blijk van respect voor de bewezen diensten, tijdens die maanden kan je tenslotte nergens anders inkomsten halen doordat je tewerkgesteld bent op de stageplaats.

  3. Er is alleen wel een maar.. de huur in San Francisco, waar al deze tech-bedrijven zitten, is erg hoog. $2.000 per maand voor een kleine kamer is daar niet ongebruikelijk, maar dan houd je gelukkig nog genoeg over 😀

  4. Ik heb in mijn stagetijd 3600 gulden gekregen voor mijn stage van 3 maanden. Dat was bij een elektronica bedrijf. Als bedrijf kan je makkelijk een vergoeding geven aan een stagiair als deze goed werk doet. Een kennis van mij heeft tijdens zijn stage bij een ICT bedrijf een methode ontwikkeld waarmee dat bedrijf duizenden euro’s op jaarbasis ging besparen. Hij heeft een mooie vergoeding gehad daarvoor. Bedrijven die €0 aan stagiaires betalen zijn gierige schrapers en ik zou daar persoonlijk niet willen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *