#Staingate: Macbook-gebruikers krijgen scherm vol vlekken

Apple-schermen ontbinden spontaan
Grote kans dat je na het lezen van dit bericht nog eens goed naar het scherm van je Macbook kijkt.

Als je een Macbook hebt tenminste, want alleen dan is onderstaande waarschuwing van toepassing. Je gaat er vanuit dat je even vooruit kunt als je een van Apple’s prijzige laptops koopt, maar niets blijkt minder waar. Met een beetje pech kijk je namelijk al na zeven maanden naar een Retina-display zoals je hierboven ziet. Dat is even schrikken, of niet?

Op Staingate.org tot op heden 481 Apple-gebruikers gemeld met soortgelijke problemen. De vlekken ontstaan vaak aan de rand, maar als je pech hebt, zit al snel je hele scherm eronder. Apple schaart de vlekken echter onder cosmetische schade, dus op garantie hoeven de pechvogels niet te rekenen. Sterker nog: ze zullen 800 dollar moeten betalen om de problemen te verhelpen.

Apple-schermen ontbinden spontaan

Het lijkt erop dat de problemen te maken hebben met de coating op de schermen. Hoe dat kan gebeuren is niet duidelijk, maar het lijkt ons dat er al tijdens de productie iets verkeerd is gegaan. Mocht je met dit probleem zitten, meldt je dan vooral op Staingate, zodat jij en je lotgenoten hopelijk alsnog geholpen worden.

13 reacties

  1. Haha, echt top laptops….
    Maar even serieus, in nederland kan je hier gewoon garantie op krijgen, het is geen beschadiging en het hinderd het gebruik van het apparaat. Het is simpelweg een productiefout, als apple daar anders over denkt mogen ze weer eens bij kassa aanschuiven.

  2. Zwak dat Apple dit niet onder garantie repareert, zeker als je in acht neemt dat ze dat niet doen omdat het onder ‘cosmetische schade’ valt.. En dat voor een merk dat uiterlijk hoog in het vaandel heeft staan..

  3. Ik heb bovenaan mijn beeldscherm hetzelfde probleem als of de tweede foto hierboven en verder zitten er verdeeld over het hele beeldscherm een soort van stippen. Ben nog niet naar Apple geweest, maar volgens mij zijn ze bij (Nederlandse) wet verplicht er iets aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *