Stalkscan: bekijk verborgen Facebook content van iedereen

Autoplay
Kijk nog maar eens goed na of al die beschamende foto’s van je écht verwijderd zijn…

Er zijn (zoals je stiekem vast al weet) genoeg manieren om iemand eens flink te screenen op sociale media. Met name Facebook is een enorm handige tool op dit gebied: denk aan iemands tijdlijn, getagde foto’s en ga zo maar door. Maar met de website Stalkscan vind je hoogstwaarschijnlijk nog veel meer.

Stalkscan is eigenlijk niet veel meer dan de resten van Graph Search, een zoekmachine van Facebook die in 2013 werd gelanceerd. Graph Search kende een stille dood, maar desondanks zitten enkele bruikbare functies nog steeds diep verstopt in het netwerk.

Maker Inti de Ceukelaire wil ons simpelweg laten zien wat er nog allemaal van ons te vinden is op het sociale medium. Want als je bijvoorbeeld denkt dat genânte foto’s en video’s waarin je getagd bent vanzelf verdwijnen als je ze verbergt op je tijdlijn, dan zit je goed mis.

Naast vervelende tags kun je ook gemakkelijk likes weghalen die op de een of andere manier schadelijk kunnen zijn voor jezelf of anderen. De Ceukelaire benadrukt echter dat het absoluut geen hacken is, aangezien al deze functies gewoon in Facebook te vinden zijn. Ondergetekende gaat in ieder geval als de wiedeweerga zijn Facebook-geschiedenis eens opschonen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *