Stapt Windows Mobile over op Android?!

Auteur: , 2 Reacties
Komt hij terug als Android??

Gaan ze dan toch met Android in zee?

Windows 10 Mobile is zachtst gezegd geen gigantisch verkoopsucces geweest en de navolging voor het OS was dan ook middelmatig. Wellicht dat Microsoft daarom waarschijnlijk overstapt op Google’s Android.

De afgelopen jaren kwamen er nauwelijks Windows Phone-varianten uit. Op deze Wileyfox na was het aanbod van fabrikanten met Windows 10 Mobile nihil en trok Microsoft begin dit jaar de stekker uit het mislukte OS.

Een werknemer van een Microsoft-winkel heeft daarentegen zijn mond voorbij gepraat, zo meldt WindowsLatest. Het bedrijf van Bill Gates zou namelijk actief aan het werken zijn aan een nieuwe reeks telefoons die werken met Android als besturingssysteem.

Het hete nieuwtje druppelt uit een gesprek van een journalist met een Microsoft-werknemer. Hij praat wellicht zijn mond voorbij, of speculeert zelf over de ontwikkelingen binnen het bedrijf, maar het gesprek laat duidelijk zien dat het weldegelijk om Android gaat. Wanneer de journalist (zichzelf dusdanig geïdentificeerd) doorvraagt naar het nieuwtje bevestigt de medewerker dat het zeker om een Android-telefoon gaat. Lees het hele gesprek onder aan het artikel.

Het zou voor het eerst in bijna twee en een half jaar zijn dat Microsoft een nieuwe telefoon heeft uitgebracht. Toen kwam namelijk de Lumia 650 uit. Ondertussen begint het daarentegen ook weer te borrelen bij Windows Mobile, dus wellicht dat het hier om een nieuw Windows-toestel gaat. Hoe dan ook, we moeten wachten op de officiële persrelease.

Zou het dan echt?2 reacties

Ben ik benieuwd of ze een Android rom met Google apps uitrollen of een ‘eigen’ versie, à la Amazon, compleet met eigen app store
Ik gebruik al ruim een jaar de SquareHome 2 launcher:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ss.squarehome2&hl=en

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).