Star Wars Battlefront 2 bevat letterlijk ieder spaceship ooit

Van de iconische tot de obscure ruimteschepen, het zit in de game
Van de iconische tot de obscure ruimteschepen, het zit in de game.

Een van de grootste teleurstellingen van DICE’ (bekend van de Battlefield-serie) Star Wars Battlefront reboot was het feit dat er geen ruimtegevechten in de (basis)game zaten. De kracht en pracht van de originele Battlefront-serie zat dan ook deels in epische space battles. Gelukkig hebben de Zweedse ontwikkelaar en Amerikaanse DLC-magnaat EA geleerd van hun fouten. Tijdens de Gamescom (de grootste gamebeurs van Europa) laat DICE de onderstaande trailer zien.

[gv data=”nWHQ77BZDZg”][/gv]

De zogenoemde Starfighter Mode is dus de veelgevraagde modus waarin spelers het in de ruimte tegen elkaar opnemen. Een van de features van Battlefront 2 is dat het zich over de gehele canon van de Star Wars-saga zal afspelen. We mogen dus ruimteschepen uit de originele trilogie, de prequels en de recente trilogie verwachten. En zag ik daar de ruimtepoort uit Rogue One?

Analyse
Uit de trailer wordt al snel duidelijk wat een spektakel deze ruimtegevechten moeten gaan worden. Afgezien van het feit dat er in de omgevingen gigantische Star Destroyers en stukken Death Star te vinden zijn, zit de game klaarblijkelijk tjokvol bekende- en minder bekende ruimteschepen. Zo zagen we (uiteraard) de Millennium Falcon en de cult-favoriet Salve 1 van Boba Fett.

Naast de door helden bestuurde voertuigen (we zagen Darth Vader, Darth Maul en Yoda voorbij komen) bevat Battlefront 2 ook TIE fighters (originele- en New Order-versies), X- en Y-Wings (uit de prequels (Clone Wars) en originele trilogie) en V-wings.

Nu kan ik nog volledig nerd gaan en alle kleine details benoemen, en dat ga ik ook doen. Zo zien we Po’s speciale X-wing voorbij vliegen, horen/zien we Luke Skywalker’s X-wing eventjes, vliegt Kylo Ren’s aangepaste TIE fighter kort voorbij en zijn er zelfs geruchten over Ahsoka Tano en Anakin Skywalker uit hun Clone Wars-tijd.

Voordat alle Star Wars-nerds en shooter-liefhebbers weer gaan moet nog vermeld worden dat Star Wars Battlefront 2 halverwege november uit zal komen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Voor die tijd kun je je aanmelden voor de gratis open beta. Lees hier hoe je vervroegd toegang krijgt. Oh, en check ook nog de onderstaande trailer van Battlefront 2.

[gv data=”_q51LZ2HpbE”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *