Star Wars Battlefront 2 verkoopcijfers: heisa lijkt succesvol

Star Wars Battlefront 2 inhakers
De gamecommunity heeft het beleid van EA eindelijk afgestraft.

Afgelopen week was er veel te doen rondom de release van Star Wars Battlefront 2. Hoewel de game er oogstrelend uitziet en er genoeg te beleven valt, was de kritiek niet mals. De gamecommunity ontdekte namelijk dat gamers enorm gestuurd werden om in-game nog meer geld uit te geven.

Na veel heisa blijkt dat de community dit beleid simpelweg niet meer pikt. Ondanks dat de microtransacties voor nu uit het spel zijn gehaald, is de game lang niet zo populair als verwacht. Eurogamer meldt zelfs dat de fysieke verkoop van Battlefront 2 60 procent lager ligt dan het eerste deel. we

Het grootste probleem rondom EA’s game zijn de lootboxes. Je betaalt voor deze ‘box’ een bepaald geldbedrag, maar vervolgens weet je niet wat je hier precies voor terugkrijgt. Erg leuk als dit cosmetisch zou zijn, maar in Battlefront 2 kreeg je in eerste instantie enorme prestatievoordelen als je goede lootboxes aantrof.

Voor een spel waar je ongeveer 60 euro voor moet neertellen, is dit natuurlijk niet te verantwoorden. Er werd dan ook massaal opgeroepen om dit te melden aan EA en Disney. De oproep werd zelfs door grote internationale mainstream-media zoals de BBC en CNN opgepikt. Het is nu de vraag in hoeverre EA de community nog verder tegemoet wil komen.

2 reacties

  1. ze hebben het er tijdelijk uit gehaald, ze zullen proberen de microtransacties er weer stiekem in te glippen als alle heisa voorbij is. We moeten boos blijven op EA, niet alleen omdat we star wars Battlefront ll moeten redden maar ook de toekomstige games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *