Star Wars-film over Obi-Wan Kenobi gaat er voorlopig niet komen

Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi zou zijn eigen film krijgen, maar voorlopig hoeven we er niet meer op te rekenen.

Volgens filmwebsite Collider waren de ontwikkelingen rond Obi-Wan: A Star Wars Story al in een vergevorderd stadium, maar inmiddels hebben alle betrokkenen te horen gekregen dat ze niet langer nodig zijn. Ook andere Star Wars-projecten zouden zijn stopgezet en dat zou betekenen dat ook de Boba Fett-film er niet gaat komen.

Het schrappen van de Star Wars Story-projecten zou te maken hebben met de tegenvallende resultaten van Solo: A Star Wars Story. Voorganger Rogue One deed het in financieel opzicht een stuk beter, dus wellicht nemen de filmmakers eens rustig de tijd om te onderzoeken of ze wel de juiste weg zijn ingeslagen.

Star Wars Episode IX staat overigens nog steeds gepland voor december 2019, dus die film gaat er natuurlijk gewoon komen.

[gv data=”zcJalKPj9rE”][/gv]

Eén reactie

  1. Ik denk dat belangrijke redenen voor de tegenvallend resultaten zijn de snelle release na the last Jedi en de negatieve reacties die er kwamen op die film. Solo is een degelijke film die weinig verrast, zoals weinig Ron Howard films verrassend zijn. Dat gezegd hebbende denk ik dat the last Jedi het grootste probleem is voor Disney. De geforceerde storyline, alles moet anders, en de rare plottwists is de fans in het verkeerde keelgat geschoten. Goed idee om alles even om gold te zetten. Neem de tijd om een goed verhaal te schrijven, besteed aandacht aan de karakters, pas op met politieke boodschappen en probeer de visuele effecten te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *