Star Wars krijgt homoseksuele personages

Jar Jar Binks
Dat zegt regisseur J.J. Abrams.

De laatste in de reeks was de eerst film om zwarte en vrouwelijke karakters als hoofdpersonen te hebben, was de Daily Beast opgevallen, en in een interview vroeg de site of die ‘inclusiviteit’ ook voor homoseksuele personages in toekomstige films geldt. Daarop zegt Abrams: ‘of course!’. Hij zegt zelfs dat hij dat geweldig zou vinden en dat het eigenlijk een schande is dat we nog dit soort gesprekken moeten hebben. Daarbij lijkt hij ook te verwijzen naar de discussie over de ‘witte’ Oscar-nominaties:

“We all need to do better to represent this world. It’s something that is important to me, and is something that we’re focusing on at my production company Bad Robot.”

Het kan natuurlijk ook dat er al homoseksuele personages in Star Wars zitten zonder dat we het weten. Of dat er echt absoluut niemand met die vraag bezig als hij naar een film over intergalactische oorlog kijkt, dat kan natuurlijk ook.

2 reacties

  1. Jammer dat de drang om politiek correct te zijn tegenwoordig zo groot is dat er thema’s in werken gefrot worden die daar helemaal niet bijpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *