Star Wars meets Apex Legends

star-wars-apex-legends
Ook veel updates voor andere Star Wars game aangekondigd.

Op 13 april vindt in Chicago de Star Wars Celebration plaats. Op deze conferentie worden allerlei nieuwe ontwikkelingen rondom Luke Skywalker en zijn strijd gemeld. Ook wordt het een fanfeest. Dat deze editie opmerkelijk zal worden blijkt uit de aankondiging van Lucasfilm. Men gaat in ieder geval groot inzetten op games.

Het meest verrassende nieuws is dan ook dat zij samen met Respawn een nieuwe game zullen lanceren: ‘Star Wars Jedi: Fallen Order’. Het verhaal is naar verwachting een shooter waarin bezoekers een Padawan treffen die Order 66 overleefd heeft. Nu is hij op weg om de galaxy te ontdekken in het tijdperk na de val van de Jedi’s. De aankondiging door Lucasfilm belooft een presentatie met details die nog niet eerder vertoond zijn.

Respawn is in handen van WA en Lucasfilm werkte eerder vaak met hen samen bij de release van StarWars-games. Dit verleden zorgt niet voor warme gevoelens bij de achterban. EA presteerde in het verleden namelijk nogal wisselend. Zo werd ‘Star Wars Battlefront II’ slecht door hen ontvangen. ‘Star Wars: Galaxy of Heroes’ deed het een stuk beter, maar ook daar was kritiek, met name op de grote nadruk op commercie, die het spelplezier in de weg zou staan.

Toch hebben de fans er deze keer beduidend meer vertrouwen in dat er een sensationele game ontstaat. Dit komt door de betrokkenheid van dochterbedrijf Respawn. Deze game-ontwikkelaar is namelijk verantwoordelijk dé hit van dit moment, Apex Legends. Wie weet zien we dit wel terug in de beloofde unieke details.

Naast deze smaakmaker belooft Lucasfilm ook veel aandacht voor de eerder genoemde ‘Star Wars: Galaxy of Heroes’. Ook ‘Star Wars Pinball’ die het op gaat nemen tegen een nader te noemen klassieker van Arcade en de klassieker Star Wars: The Old Republic. Er staat dus genoeg op het spel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *