Star Wars: Regisseur onthult wie ‘The Last Jedi’ is

Yup, Jar Jar is de laatste Jedi
Spoiler alert!
Foto@YouTube

Als fan van de Star Wars-franchise heeft regisseur Rian Johnson een moeilijke klus te klaren. In december van dit jaar zal de tweede film uit de derde Star Wars-trilogie uitkomen. Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi roept bij het lezen van de titel natuurlijk al één hele belangrijke vraag op. Wie is de laatste Jedi?

Theorieën
Nu ben ik zelf niet vies van een beetje fantheorie voor een film of serie daadwerkelijk uitkomt. Ik sta altijd versteld van de gigantische gedachtegangen die fans maken om op antwoorden uit te komen. Ook nu was het aluminiumhoedengehalte ontzettend hoog; Wie is de laatste Jedi?

Of wie zijn de laatste Jedi? Het woord is namelijk zowel in enkelvoud als in meervoud hetzelfde, wat dus de vraag oproept of we naar één of meerdere antwoorden zoeken. Daarnaast zijn er al genoeg aannames te doen na The Force Awakens. Rey zal de laatste Jedi zijn, toch? Zoals fans weten kunnen familielijnen soms nogal verrassend en plottwisterig worden onthuld, wat Rey een goede kanshebber maakt.

Ook waren er uiteenlopende theorieën over Supreme Leader Snoke, de Sith-hologram uit deel 7. Zo zou hij eigenlijk Mace Windu zijn die – na de aanvaring met Senator Palpatine in Episode III – dusdanig verminkt is geraakt en overstapte naar de donkere kant. Zou hij dan de laatste Jedi zijn?

[gv data=”-xBRxofNI3Y”][/gv]

Onthulling
In een interview met de New York Times geeft Johnson daarentegen een zeer eenduidig antwoord over de betekenis van de titel van Episode VIII: “Luke Skywalker is, op dit moment, de laatste Jedi. Er zit altijd wat speling in de [Star Wars] films – alles wordt verteld vanuit een bepaald perspectief – maar in ons verhaal is hij de daadwerkelijke laatste Jedi.”

Jazeker, Luke Skywalker is dus de laatste Jedi. Althans, aan het begin van de film. In de onderstaande trailer zien we dat Rey op dat mysterieuze eiland aan het trainen is. Luke is haar zonder twijfel alles aan het bijbrengen over The Force, waardoor er aan het einde van Episode VIII waarschijnlijk meer Jedi over zijn.

Overigens zegt Johnson het zelf: Er is altijd speling in de Star Wars-films. We zouden zomaar weer onthullingen kunnen krijgen die het verhaal op grootste manieren beïnvloeden. Mogelijk is Finn namelijk ook een belangrijke speler; Hij is hoe dan ook Force Sensitive. Er zijn ook theorieën die suggereren dat hij – ervan uitgaande dat Mace Windu nu Supreme Leader Snoke is – de zoon van Windu is.

Over een paar maanden is het zover. Op 13 december zullen er in heel Nederland en ver, ver daarbuiten rijen na rijen met mede-nerds voor de bioscopen staan. Ik kan in elk geval niet wachten. Wat jij?

[gv data=”zB4I68XVPzQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *