Starbucks-wifi misbruikt om cryptocurrency te minen

Starbucks-wifi misbruikt om cryptocurrency te minen
Slimmeriken maakten dankbaar gebruik van bezoekers.

Even internetten terwijl je geniet van een koffie of broodje. Je kunt daarvoor gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk dat het restaurant of cafĂ© aanbiedt. Bij grotere toko’s zoals McDonalds en Starbucks is het vanzelfsprekend dat je toegang hebt tot een openbaar netwerk.

Dat een openbaar WiFi-netwerk niet heel veilig is weten we allemaal, maar wist je dat ‘kwaadwillenden’ een netwerk kunnen gebruiken om cryptocurrency te minen? Via een dienst als Coinhive is dit mogelijk. De dienst maakt dankbaar gebruik van apparaten die verbinding maken met een openbaar netwerk. Het overkwam een Starbucks in Buenos Aires. Iemand had Coinhive geĂŻnstalleerd op het Starbucks-netwerk om zo cryptocurrency te minen. Computers van gebruikers gingen harder werken en dat viel op.

Starbucks werd op de hoogte gebracht door klanten en heeft inmiddels het netwerk beter beveiligd. Ook websites kunnen dankbaar gebruik maken van het apparaat van onschuldige bezoekers. Zo kwam al eerder The Pirate Bay op deze manier in het nieuws, omdat er een mine-proces op gang werd gezet zodra de site werd bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *