Steam Halloween Sale: Top 10 spooky games in de aanbieding

Auteur: , Geen reacties
Gaben geeft ons tijdens Halloween weer gigantisch veel korting!

Dit zijn de tien beste spooky games die nu in de aanbieding zijn met minimaal 50% korting!

Gameplatform Steam geeft ons jaarlijks op tal van gelegenheden korting op een groot deel van de uitgebreide catalogus. Van 26 oktober tot en met 1 november is het Halloween Sale op het platform, dus reden genoeg om de spooky feestdag te vieren met een top 10 tofste ‘enge’ games die nu in de aanbieding zijn voor minimaal de helft van de prijs. We gaan dus voor een minimale korting van 50% (hoe meer hoe beter) en de term ‘horror’ moet op de titel toe te passen zijn. Je zal dus geen Minecraft in deze lijst terugvinden. Here we go!

Dying Light – €14,99 (50%)
We trappen de lijst af met de terechte game of the year van 2015. Dying Light is een combinatie tussen een open wereld zandbak, zombie-slasher en bevat elementen van freerungame Mirror’s Edge. Dat bij elkaar levert een toffe zombie-RPG op met brute actie, een uitgebreid verhaal en vooral heel veel manieren om zombies letterlijk en figuurlijk een kopje kleiner te maken. Overigens is alle DLC voor de game ook in de aanbieding (33% tot 60% korting).

Killing Floor 2 – €13,49 (50%)
En van een open wereld naar hordes na hordes aan vijanden die je kapot moet knallen in Killing Floor 2. Het uiteenlopende gespuis kan met dozijnen aan echte- en verzonnen wapens worden opgeruimd. Killing Floor 2 is een van de betere horde shooters die er is. Wapens voelen tof aan, levels zijn uitdagend, samenwerken is tof en belonend en de manier waarop je guns al het gespuis letterlijk uit elkaar kunnen schieten is ongeëvenaard.

Outlast bundle – €20,31 (64%)
Outlast is een van de meest succesvolle survival-horrorgames tot dusver. Geïnspireerd door indie-hit Amnesia, maar met een eigen saus die weinig games weten te maken. De Outlast Bundle beval deel 1 en 2 uit de Outlast-serie, alsmede de DLC voor de eerste game. De games zijn tijdens de Sale individueel met 80% korting (Outlast) en 40% korting (Outlast 2) te krijgen, en met de Bundle krijg je daar bovenop nog 10% extra korting waardoor je meer dan €30,- euro bespaart!

Inside + Limbo – €10,33 (66%)
En nu we toch met bundels bezig zijn, laten we dan gelijk Inside en Limbo erbij pakken. Beide games zijn platformers met een atmosferische ondertoon. In beide titels – overigens door dezelfde indie-ontwikkelaar gemaakt en uitgegeven – speel je met een jongetje in een wereld die duister, vijandig en deprimerend is. De games draaien om platformvaardigheden maar ook om filosofische ideeën en interpretaties van onze samenleving. Met de 10% extra bundel-korting bespaar je zo’n €20,- euro op de titels. Dit is je kans.

Five Nights at Freddy’s – €7,35 (80%)
En we gaan nog lekker even door met de bundels. Five Nights at Freddy’s is een unieke horrorgame waarin je de bewaking op je neemt van een vreemd restaurant. ‘S nachts komen de animatronische wezens namelijk tot leven en ze willen je opeten. De gameplay speelt zich volledig in één kamer af en je moet door middel van camerabeelden, op afstand bestuurbare deuren en een flinke dosis adrenaline proberen om vijf nachten te overleven. De bundel bevat de vijf FNaF-games en je bespaart bijna €30,- euro!

Dead Rising 3 – €8,99 (70%)
Waarschijnlijk een van de minst ‘enge’ titels in deze lijst, maar daardoor nog niet niet spooky. Dead Rising draait om een zombie-uitbraak waarin jij niet het slachtoffer bent, maar simpelweg een complete badass die met letterlijk alles wat los zit zombies kunt vernietigen. Ieder van de drie titels is overigens met 70% korting verkrijgbaar, en alle drie de titels draaien om creatieve, gekke, grappige en veelal brute manieren waarop je zombies kunt vermoorden. En ja, de drie games zijn wederom in een bundel verkrijgbaar.

Metro Last Light – €4,99 (75%)
Metro Last Light is het vervolg op de gerenommeerde adaptatie van het gelijknamige boek Metro 2033. De game speelt zich af in een post-apocalyptisch Rusland in de nabije toekomst. Het metrosysteem is de enige leefbare plek geworden voor mensen en boven het oppervlak (en ook in het metrostelsel zelf) wachten allerlei gemuteerde monsters op hun volgende lunch. Er is geen atmosferischere, meer unieke en verhaaltechnisch toffe titel in deze lijst te vinden. Deze Metro-editie bevat overigens alle DLC en uiteraard – hoewel het een beetje een gimmick begint te worden – is Metro 2033 samen met Metro Last Light in een bundel verkrijgbaar voor 25% extra korting. Deze games zijn zeker aanraders.

Resident Evil 7 Biohazard – €24,99 (50%)
Waar zouden we zijn zonder Resident Evil. Ik kan met zekerheid zeggen dat veel van de games in deze lijst niet hadden bestaan zonder de ouderwetse glorie van de eerdere Resident Evil’s. Deel 7 is het nieuwste deel in deze gerenommeerde serie van zombies, moordenaars en zieke scenario’s. De tienen en negens vlogen Biohazard om de oren begin dit jaar en nu al is de game voor de helft van de prijs op te pikken.

The Darkness II – €5,99 (80%)
Waar je in de meeste van de bovenstaande titels moet rennen voor de duisternis, waar je vecht tegen het onheil, ben je in The Darkness het onheil. Het verhaal draait om een mobster uit een Italiaanse misdaadfamilie in New York. Jij wordt daarentegen als het hoofd van die familie bezeten door ‘The Darkness’, twee tentakels met tanden en een lust voor mensenvlees. Door middel van The Darkness, een kleine monstervriend en een stel handen met stevige guns ruim je zo al je vijanden op. De game is al een jaartje of 5 oud, maar daarom nu des te meer reden om deze toffe klassieker op te pakken!

Dead by Daylight – €9,99 (50%)
We sluiten deze lijst af met een game die volledig draait om asymmetrische online gameplay. Je kent het wel, een groepje jongeren wordt opgejaagd door een bijna onsterfelijke killer. Dead by Daylight geeft je de mogelijkheid om dat in gamevorm te ervaren. Een team van 4 tieners moet zien te overleven tegen een enkele badass met een machete, toverkrachten of telekinetische powers. Deze game is vooral een aanrader voor vriendengroepen die met z’n vijven (al kan het ook gewoon online met willekeurige mensen) wat lol willen beleven. Overigens is veel van de DLC (waaronder nieuwe killers en omgevingen) ook in de aanbieding.

Wat denk jij van de lijst? Zitten er titels bij die je gaat checken of mis je een horrorgame in deze lijst? Laat het weten in de comments! De sale loopt nog tot 1 november. Van 22 tot en met 28 november is het overigens Black Friday Sale op Steam en vanaf 21 december is het Winter Sale. Genoeg koopjes dus, de komende maanden!

Meer over games en gaming lezen? Check hier de verhaaltrailer en 10 minuten gameplay van Star Wars Battlefront 2. Ook schreven we over Windows 10, dat na een update een manier heeft toegevoegd om hackers te pakken. Tot slot lees je hier over de psychologische trucjes die gamemakers op je toepassen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).