Steam krijgt vandaag een grondige make-over

Auteur: , Geen reacties
Steam-update

Steam, het gameplatform waar de meeste PC-gamers hun spellen op spelen, heeft vandaag een nieuw uiterlijk gekregen, zodat het makkelijker wordt om goede games te vinden.

Valve, het bedrijf achter Steam en de Steam Machine, gooit de indeling van Steam flink overhoop, om zo een overzichtelijker systeem te maken. Dit moet het voor consumenten makkelijker maken om de games te vinden die ze zoeken. Dat is ook wel nodig, nu er al meer dan 3.700 spellen te koop zijn via de service.

Discovery
De zogenaamde Discovery Update is dan ook meer dan een mooi blauw jasje voor je vertrouwde Steam Store. Zo is de home pagina aangepast, en volledig in te delen naar je eigen smaak. Ook zal Steam spellen aanbieden die op jouw smaak zijn afgestemd, waarbij onder andere wordt gekeken naar je vorige aankopen en suggesties van vrienden.

Bestaande opties (zoals Features en Popular New Releases) worden ook ge├╝pdatet om meer vrijheid aan de gebruiker te geven. Zo is er een speciale Discovery Queue, een dagelijkse lijst van populaire nieuwe releases. Staat een bepaalde categorie je niet aan? Dan kun je die gewoon uitvinken zodat je games niet meer ziet.

Steam-curators

Steam Curators
Speciale Steam Curators zijn te volgen, zodat je kunt zien welke games zijn aanbevelen en reviewen. Zoek dus een Curator op die jouw smaak deelt, en wie weet kom je wat nieuwe titels tegen die je anders nooit had gekocht.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).