Steam Machine en Controller uitgesteld naar 2015

Steam Machine en Controller uitgesteld naar 2015
Door een hoop feedback op de Steam Controller willen de makers deze nog beter gaan maken. Hiervoor willen ze meer tijd hebben, waardoor de release is verschoven naar 2015.

De Steam Machine en de Steam Controller is bedacht door Valve, bekend van Half-Life en Portal. Daarnaast hebben ze een streaming gaming-dienst met de naam Steam. Valve laat gamers al spelen met de Steam Controller en daaruit is een hoop waardevolle feedback uitgekomen. In een blogpost op Steam zegt Eric Hope, een ontwerper bij Valve, dan ook dat ze meer tijd nodig hebben om aan de Controller te werken.

Met de Steam Machine wordt het straks mogelijk om games te streamen op je televisie. Naast de controller is de Steam Machine te bedienen met een muis en toetsenbord. Je moet het dan ook zien als een vervanging van je game pc. De controller wordt zelf ontwikkeld door Valve en heeft geen analoge sticks maar twee touchpads. Volgens de makers zou dit resulteren in een betere controle. Of dit uitstel nu betekent dat de controller weer volledig wordt verandert is niet duidelijk.

Nog geen reacties

  1. even een paar kleine opmerkingen die ik kwijt moet:

    de Machines vervangen je vaste moddervette game-pc niet!
    je grote lompe gamePC speelt de game af, en een kleine (SteamMachine)PC Streamd het beeld, GamePC blijft in de Nerdkamer, woonkamer blijft een woonkamer. en geen ICT Sector.

    de Touchpads hebben geen betere controlls, ook heeft Valve dit nooit in deze context gezegd.
    wat het WEL doet. is de ultieme Controller/Muis hybrid. waardoor typische “Muisgames” herkenbare controlls hebben op de controller. Strategische games bijv. spelen hierdoor natuurlijker (en nauwkeuriger?) weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *