Steden lanceren charme-offensief voor nieuw Amazon HQ

Auteur: , Geen reacties
De 'winnende' stad kan onder andere een investering van $5 miljard verwachten

Steden bieden wanhopig op tegen elkaar voor het nieuwe Amazon hoofdkwartier.

Webshopgigant Amazon wil een nieuwe (tweede) hoofdkwartier gaan bouwen in Noord-Amerika of Canada. Volgens de BBC zijn er daarom meer dan honderd steden die de aandacht proberen te krijgen van het Amerikaanse miljardenbedrijf. Sommige locaties sturen een nette brief, andere locaties proberen bijna wanhopig en een beetje zielig de aandacht te verkrijgen.

Bieden maar
Niet heel gek, want Amazon zou zo’n $5 miljard dollar willen investeren in het nieuwe hoofdkwartier, dat het eerste hoofdkwartier in Seattle moet evenaren. Daarbij zouden direct zo’n 50.000 banen gecreëerd worden, al stelt het bedrijf zelf dat bij de bouw van het fysieke hoofdkwartier en de toekomstige integratie van het bedrijf in de stad nog veel meer mensen een zakcentje kunnen verdienen.

In ruil voor deze gigantische gunst wil het bedrijf uiteraard ook wat dingen terug krijgen. Zo moet de stad niet alleen toegang hebben tot een groot vliegveld en openbaar vervoer, maar moet de stad talentvolle, creatieve mensen bevatten en kunnen huisvesten. Ohja, en Amazon wil uiteraard belastingvoordelen krijgen van de stad. Langzaam komen pitches van onder andere Miami, Austin, Chicago, Oklahoma City, Pittsburgh, Nashville, Detroit en New York binnen. De een succesvoller dan de andere.

Notice me senpai!
New York komt bijvoorbeeld met de gebruikelijke mooie locatie, getalenteerde werknemers en een gezonde bedrijfscultuur aanzetten, maar begrijpt de stad van de Big Apple dat dat niet genoeg is. Dus wat stelt burgemeester Bill de Blasio voor? Hij verandert alle lichten van bekende monumenten in New York in Amazon’s oranje kleur. Maar het kan nog gekker dan dat.

Kansas City in Missouri pakt het nog iets persoonlijker aan. De burgemeester, Sly James (vernoemd naar Sylvester Stallone?) schreef naar eigen zeggen 1000 reviews voor Amazon-producten en gaf ze uiteraard allemaal 5 sterren. De meeste reviews bevatte een one-liner over de stad Kansas City en een referentie naar waarom de stad zo tof is. Als klap op de vuurpijl maakte hij een ‘hippe’ unboxing video.

Stonecrest, Georgia verdient wat mij betreft de ‘notice me senpai’-award 2017 met een wel heel interessant voorstel. Het jonge stadje (zo’n 17 jaar oud) heeft namelijk geen internationale luchthavens, talloze werknemers of andere interessante aspecten te bieden. Wat wil Stonecrest daarom doen? Als Amazon zich zal vestigen in het stadje zal het zijn naam veranderen in… Jazeker, Amazon! Als ik Jeff Bezos (de oprichter van Amazon) zou zijn, zou ik hier direct ja op zeggen! Voor het geld hoeft de steenrijke Amerikaan het immers niet te doen.

De deadline voor de charme-offensieven was tot gisteren, dus Amazon is nu waarschijnlijk intern hard aan het overleggen over deze interessante keuze. Er komen immers een hoop factoren kijken als je $5 miljard dollar wilt investeren. Tot die tijd lees je hier bijvoorbeeld waar Amazon staat in het lijstje ‘meest waardevolle merken’. Ook check je hier wat Amazon’s goedkopere Apple TV, de Fire TV allemaal kan.

Via: The VergeEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).