Steeds meer Nederlandse jongeren gameverslaafd

Twitch bait be like 'PLS DONATE'
We riepen het een paar jaar geleden al, maar de trend zet nog altijd door: steeds meer jongeren gaan stuk door overmatig gamen.

Nu klinkt het behoorlijk eng wat het Trimbos-instituut vandaag in het AD roept, namelijk dat er in 2013 500 jongeren zijn opgenomen in de kliniek, maar we vinden het aantal nog meevallen. Of deze cijfers geven gewoon een verkeerd beeld, want volgens deskundigen is dit slechts het topje van de ijsberg.

Infolijn voor verslaafde gamers

Het Trimbos-instituut meldt bovendien dat ze steeds vaker bezorgde ouders aan de lijn krijgen op de alcohol- of drugsinformatielijn, omdat ze niet weten waar ze heen moeten met vragen over hun gameverslaafde kroost. Daarom opent het Trimbos later dit jaar een site en informatiehulplijn voor kids (meestal tussen de 16-20) die kampen met een game- of internetverslaving.

Waar kun je een game addict aan herkennen? Volgens het instituut zorgt een gameverslaving soms voor verstrekkende gevolgen, zoals slapeloosheid, verminderde eetlust en/of ondergewicht, concentratieproblemen op school en emotionele instabiliteit. In China is dat trouwens nog wat erger.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *