Steeds meer NL’ers overwegen internet-only abonnement

Storing
Een nieuwe trend die alleen maar door zal gaan zetten: Hollanders stappen over op een internet-only abonnement, met een streamingdienst naar keuze als vervanging voor de tv.

Een logisch gevolg van de hedendaagse mogelijkheden. Betaal je liever voor 60 kanalen waar je er slechts drie of vier écht van kijkt, of sluit je liever een abonnement af op een streamingdienst naar keuze, met een veel groter aanbod? Steeds meer Nederlanders kiezen voor dat laatste. Een logisch gevolg, in een groeiende markt van aanbieders met online content.

Of je nu die koppen van de zoveelste bekende NL’er zat bent, of dat je diepgaande programma’s mist. Tv gaat deaud. Kijkcijfers vallen terug en mensen willen simpelweg zelf bepalen wat ze kijken, in plaats van een opgelegd en uitgestippelde programmering.

Steeds meer mensen (13%) zijn dan ook geïnteresseerd in een breedband-only abonnement, aldus een onderzoek, afgenomen in oktober door Telecompaper. Twee jaar geleden was dit aantal nog zes procent. Daarnaast gaven 22 procent van de ondervraagden aan interesse te hebben om de overstap te gaan maken naar een internet-only constructie.

Uit het onderzoek bleek dat 50+ers minder interesse (11%) hebben in alleen maar internet. Mensen tussen de 20 en de 29 jaar (14%) waren het meeste te spreken over de abonnementsvorm.

Nog geen reacties

  1. Heerlijk, ik heb zelfs geen abo op netflix meer, gebruikte het te weinig. ik download wekelijks meer dan ik kan kijken.

    grootste pluspunt: niet meer betalen om reclame te kijken, want dat is waar een TV-abo op neerkomt. ik werd echt gillend gek van de reclames.

    • @rnej: Ik wil nit roomser dan de paus zijn, maar dat is natuurlijk illegaal.
      Ik denk dat dit wel de toekomst van televisie is. Betalen voor content die je wil hebben, niet betalen voor content die je niet wil zien.

      De belangrijkste stap die we nu in Nederland moeten maken is het afschaffen van dat idiote omroepsysteem. Er zijn inmiddels genoeg alternatieven om mensen te informeren.

      • @pomoek: Vind het wel mooi dat jij uit mijn reactie haalt dat ik uit illegale bron download.

        ik ben het met je eens dat het idiote omroepsysteem afgeschaft moet worden. Het kost de belastingbetaler geld, en ze monteren nog extra explosiegeluid onder de oorlogsbeelden ook. hoezo, objectieve media?

        • @rnej: Je hebt gelijk, dat was een aanname van mij die ik niet op voorhand had mogen doen. Excuses!

          Ik ben zeker niet roomser dan de Paus, heb in het verleden ook illegaal gedownload, muziek en films, maar met de komst van Netflix, Spotify e.d. ben ik daar mee gestopt. Er is nu voor mij voldoende, redelijke geprijsde content beschikbaar.

          • @pomoek: het was geen onjuiste aanname, overigens 😉

            ik koop over het algemeen wel muziek en series waarvan ik vind dat de artiest betaald moet worden.

            qua multi-million budget hollywoodfilms; nope. Vooral omdat je in de bios 11 euro betaalt om tussen schreeuwende koters te zitten op een stoel die 15 jaar geleden nog wel comfortabel was…

  2. Ik gebruik mijn tv vooral als achtergrond geluid als ik in bed aan het klooien ben met mijn mobiel. Zou jammer zijn als het op den duur verdwijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *