Steeds meer online afkeer tegen Donald Trump

Steeds meer online afkeer tegen Donald Trump

De online ontketende oorlog richting Donald Trump is voorlopig nog niet ten einde gekomen.

Facebook, Twitter, Instagram. Allemaal hebben ze een afkeer tegen de Amerikaanse president Donald Trump. In ieder geval tot zijn ambtsperiode als president erop zit. Aan dat rijtje kan nu ook YouTube toegevoegd worden. De videosite heeft ook een blokkade voor Trump opgezet.

Online afkeer tegen Donald Trump

Op het YouTube-kanaal van Trump zijn enkele video’s verwijderd. Ook kan de president niet langer video’s uploaden op het kanaal. Reden voor YouTube is de bestorming van het Capitool met meerdere doden tot gevolg. Het is niet bekendgemaakt welke video’s YouTube precies heeft verwijderd van het kanaal.

En naast YouTube is ook de micromobiliteit startup Lime meegegaan in de heksenjacht op Donald Trump. Het bedrijf heeft TripActions gevraagd of panden die in het bezit zijn van Trump niet langer op het platform worden aangeboden. In een verklaring zegt Lime geen dollars willen te verdienen waar Trump als persoon of als bedrijf iets mee te maken heeft, omdat ze geen aanval op de democratie willen ondersteunen.

YouTube en Lime zullen vast niet de enige bedrijven zijn die in deze laatste dagen van het Trump-tijdperk met acties komen. Dus pak de popcorn er nog maar even bij.

Nog geen reacties

  1. ze vergeten wel een belangrijk detail. Het is niet als ze de toegang wegnemen van Trump en vele andere, dat daarmee die personen wegzijn.
    Nu zal het veel meer onder de radar zijn door die apps die moeilijker gevolgd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *