Steeds meer techbedrijven steunen Apple in FBI-zaak

Tim Cook
Facebook en Twitter zeggen in een publiekelijk bericht achter Apple te staan. Maar ook andere bedrijven hebben iets te zeggen over de zaak.

De uitspraak van Cook om niet de FBI te helpen met het kraken van de beruchte iPhone 5C krijgt steeds meer steun. Naast de steun van Google CEO Sundar Pichai, laat ook een zegsman van Facebook zich horen in een verklaring tegenover USA Today. Daarnaast deelde Twitter CEO Jack Dorsey een kort, maar betekenisvol bericht met de wereld. “We stand with Tim Cook.”

Jack

Echter is Apple geen heilig boontje in deze zaak. Een medewerker van The Daily Beast merkte op dat het techbedrijf uit Cupertino in de afgelopen jaren zeker 70 iPhones heeft ontgrendeld op verzoek van autoriteiten. De man denkt in de FBI-zaak aan een publiciteitsstunt.

Nu meer en meer belangrijke personen van zich laten horen is het balletje hard gaan rollen. Een andere CEO laat zich weer op een totaal andere manier horen. Ik heb het over John McAfee. De man achter het bekende antivirusprogramma McAfee zegt de iPhone binnen drie weken te kunnen kraken en is bereid dit te doen voor de FBI. McAfee voegt aan zijn uitspraak toe dat als het hem niet lukt om de iPhone te kraken, hij zijn schoen zal opeten tijdens een show van Neil Cavuto. Oh, John.

3 reacties

  1. Fijn dat Apple zo waakt over de veiligheid van hun iPhones. Maar voor de telefoons van terroristen mogen ze een uitzondering maken vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *